+38 (067) 498-39-99 Пн.-Сб.: 10.00-19.00

Хвойні сиропи, сиропи Хвойні

Сироп з ялинки 500 мл. від Тамари
Є в наявності Сироп з ялинки 500 мл. від Тамари
Ціна: 50.00 грн
Хвойні сиропи, сиропи Хвойні

Аромати весняного соснового лісу.

Якось в середині травня, гуляючи по довколишньому сосновому лісі, ми з чоловіком збирали молоді зелені шишки для того, щоб приготувати наш домашній сироп із соснових шишок . Ми непоспішаючи переходили від одного дерева до іншого, зриваючи з однієї рослини  всього по декілька штук його смолистих, ліпковатим плодів.

У якийсь момент ми з чоловіком практично одночасно зловили себе на думці про те, що отримуємо величезне задоволення просто від того, що дихаємо повітрям, просоченим соковитим, запахом молодої весняної сосни. Тоді я вперше замислилася про те, що було б здорово зберегти хоч частинку аромату цього хвойного букета у себе вдома і занурюватися в нього знову навіть тоді, коли немає можливості для лісової прогулянки.

Недовго думаючи, ми з сім'єю вирішили, що, з огляду на наш багатий досвід в варінні різних видів варення, ми цілком зможемо приготувати і сироп з ялинкової хвої.

Кулінарні традиції соснових сиропів.

Наші давні предки шанували живостворюючу магію хвойних дерев. Під час коло придатних зимових свят сосни, ялини та ялиці шанувалися як втілення Древа життя, яке ніколи не вмирає. А безпосередньо в день зимового сонцестояння (в найдовшу і темну ніч в році) їх прикрашали свічками і прикрасами, що символізують вічне світло сонця, місяця і зірок в її безсмертних гілках. Ми і зараз все ще причетні до цього таїнства, в чому кожен з нас може переконатися в період новорічних свят.

Чимало традицій було пов'язано і з різноманітними способами використання плодів, пагонів, кори цих дерев не тільки в лікувальних, але і в кулінарних цілях. Пошукавши трохи інформацію в мережі по цій темі, я дізналася, що в кулінарній традиції наших предків дійсно, поряд з варенням і повидлом, є цілий напрямок з приготування різних сиропів. Серед них найбільш близьким в нашому випадку був сироп соснових шишок.

Молоді шишки хвойних дерев для приготування практично не вимагають особливої ​​обробки. Після збору їх просто миють під проточною водою, намагаючись надмірно не змивати цінну смолу з їх поверхні. Далі з шишок вже можна готувати варення, сироп, чай і навіть робити оригінальні приправи. Деякі рецепти навіть пропонують використовувати в стравах молоді свіжі шишки, які попередньо заливають окропом на кілька хвилин.

Що ж стосується сиропу, то взагалі його відміну від традиційного варення полягає за великим рахунком лише в тому, що в готовому вигляді сироп не містить в собі самого вихідного продукту. Для цього його на певному етапі відвар хвої відціджують, потім в нього додають цукор (звичайний білий рафінад, або інші види цукру). Після проціджування знову доводимо до кипіння, а потім млоїмо сироп, ще кілька годин, випарюючи з нього зайву вологу, до отримання  потрібної нам консистенції. Зазвичай він виходить трохи рідшим, а ніж, наприклад, у варення.

Наш перший хвойний сосновий сироп.

Підготувавшись теоретично ми, в найближчі вихідні, взявши кошики, знову вирушили в наш сосновий ліс. Прийшовши туди, ми знову поринули в цей неймовірний, запаморочливий океан соснового аромату. Насолодившись їм вдосталь, ми зібрали трохи соснової хвої з молодих пагонів і вирушили назад додому. Всім кортіло спробувати, що ж у нас з цього вийде ...

І мушу вам сказати, що всі наші очікування виправдалися багаторазово! Уже в процесі варіння вся кухня і не тільки наповнилася чудовим сосновим ароматом. А в кінці приготування наш шедевр нагадував сироп шишок сосни, але при цьому мав більш прозорий вигляд, м'яку і навіть ніжну текстуру. Але найголовніше в ньому - це, звичайно його смак і запах. Такого насиченого і натурального аромату соснового лісу не вдавалося отримати навіть з шишок. Шкода тільки, що неможливо передати цей дивовижний смак словами, але якщо вам до душі чарівний букет запахів хвойного лісу, ви не зможете не полюбити цей чудо сироп з хвої сосни.


З тих пір сироп із соснових шишок купити, який тепер можете і ви, став одним з улюблених ласощів в нашій родині. Для його приготування ми всією нашою сім'єю щовесни, десь в середині травня, збираємо молоді соснові пагони. Беремо по трохи з кожного дерева, дбайливо зрізуючи тільки частина молодої гілочки, щоб якомога менше травмувати рослину. Потім вже вдома готуємо їх і варимо для себе і для вас цей чудовий по своєму смаку хвойний сироп.

Отримані ласощі, найчастіше ми любимо додавати до наших трав'яним знахарськими чаїв. Але не рідко, коли хочеться чогось смачного, весняного ми можемо покуштувати його і просто вприкуску, адже це просто чарівне смакота!

 

Якщо ви хочете замовити наші чудові хвойні сиропи - ви можете це зробити на сторінках нашого сайту з описом конкретних продуктів. Перейти на них можна по посиланнях в тексті, або вгорі цієї сторінки. Зверніть увагу, що фасування сиропу може бути 200 мл, або 500 мл.

 

Приємного вам апетиту!