+38 (067) 498-39-99 Пн.-Сб.: 10.00-19.00

Варення, від Любові, Тамари, Галини

Варення із абрикосів 500 мл. від Любові
Є в наявності Варення із абрикосів 500 мл. від Любові
Ціна: 50.00 грн
Варення вишневе 500 мл. від Любові
Нет в наличии Варення вишневе 500 мл. від Любові
Ціна: 0.00 грн
Варення з бузини 500 мл, від Тамари
Є в наявності Варення з бузини 500 мл, від Тамари
Ціна: 50.00 грн
Варення з кульбаби 500 мл. від Тамари
Є в наявності Варення з кульбаби 500 мл. від Тамари
Ціна: 50.00 грн
Варення з кульбаби від Галини, 200 мл.
Є в наявності Варення з кульбаби від Галини, 200 мл.
Ціна: 30.00 грн
Варення з кульбаби, від Галини, 500 мл
Є в наявності Варення з кульбаби, від Галини, 500 мл
Ціна: 50.00 грн
Варення з молодих ялинкових шишечок, 200 мл.
Варення малинове від Галини, 200 мл.
Є в наявності Варення малинове від Галини, 200 мл.
Ціна: 35.00 грн
Варення полуничне 500 мл. від Любові
Нет в наличии Варення полуничне 500 мл. від Любові
Ціна: 0.00 грн
Варення полуничне від Тамари, 500 мл.
Нет в наличии Варення полуничне від Тамари, 500 мл.
Ціна: 0.00 грн
Малинове варення від Тамари, 500 мл.
Нет в наличии Малинове варення від Тамари, 500 мл.
Ціна: 0.00 грн
Варення, від Любові, Тамари, Галини

Напевно, багато хто з нас пам'ятають з дитинства цей приємний, тягучий, солодкий смак домашнього варення. Будучи ще дитиною, я найбільше любила варення з абрикосів . Втім, і інші його види, такі як варення вишневе , варення полуничне в нашій родині завжди користувалися великою популярністю, як, напевно, і у вас в сім'ях.

Як за старих часів готували варення.

Така кулінарна традиція, як приготування варення з ягід і фруктів виникла у народів, які проживають в зонах помірного клімату і, безумовно, це було пов'язано з прагненням зберегти сезонні продукти протягом тривалого часу. Наші предки готували його, як і ми зараз, з крупно нарізаних, або цільних фруктів, ягід і пагонів, на відміну, наприклад, від повидла, в якому використовуються перетерті плоди.

За старих часів при варінні замість цукру найчастіше використовували мед, або патоку, але для плодів з високим природним вмістом цукрів, допускалося приготування варення і без додавання цих інгредієнтів. Показником якості отриманого продукту був не тільки його смак, але і вид. В хорошому варення сироп повинен бути однорідним, а його консистенція такою, щоб плоди утримувалися всередині нього - не піднімалися вгору і не опускалися на дно посуду. Крім того він повинен був бути прозорим і приємним на вигляд.

Варення з плодів дерев та кущів.

Одним з найбільш поширених плодів для приготування варення за часів Київської Русі були яблука і за традицією варіння варення з них починали тільки після Яблучного Спаса. Пізніше в ужиток увійшли і інші фрукти, у міру поширення практики вирощування відповідних плодових дерев. Так приблизно з 15-16 столітьті наші предки навчилися готувати варення вишневе , сливове, грушеве. І, відносно, зовсім недавно у нас з'явилися такі «південні» види, як варення з абрикосів , айви і персика.

Крім плодів дерев великою популярністю у нас завжди користувалися і ягоди чагарників. Такі чагарники, як смородина, малина, ожина легко зустріти і зараз в дикій природі - в лісах, підлісках, гаях. І багато хто знаходить плоди дички навіть смачнішими і ароматними в порівнянні з садовими.

Поступово люди замість збору диких ягід стали переносити плодові чагарники до себе в сади. Це спростило доступ до їхніх плодів, а також, за рахунок вироблення прийомів догляду за рослинами дозволило збільшити їх врожайність.

Для приготування варення з усіх плодів чагарнику особливою популярністю користувалися агрус і чорна смородина. На жаль, багато сортів агрусу були втрачені в кінці 19 початку 20 ст. через їх враження захворюванням борошнистої роси. Смородині в цьому відношенні пощастило більше і сьогодні ми навіть можемо покуштувати плоди гібрида цих двох рослин - йошти.

Найсолодшою нашою ягодою можна без перебільшення вважати малину. Не дарма про неї і в казках, і в приказках згадують тільки, як про щось найсмачніше. Крім видатних смакових якостей малинове варення цінується і за свої цілющі властивості.

Зараз існує велика кількість сортів малини з різними розмірами, кольором і смаком ягід. У них може також сильно відрізнятися і час дозрівання, існують навіть такі сорти, які плодоносять кілька разів за сезон - ремонтантні. Але якою б сорт малини ви не використали в будь-якому випадку отримане малинове варення буде завжди чимось чарівним і казковим.

Найближчою родичкою малини є ожина. Але з огляду на менш видатні смакові якості, а також, мабуть, і того, що її кущі, як тіло у їжака, покриті гострими колючками, вона була куди менш затребувана.

Нерідко наші прабабусі готували і варення з бузини , причому в цьому випадку могли використовуватися як самі плоди чагарнику, так і його квіти. В обох випадках, як тоді, так і зараз варення з бузини виходить ароматне, насичене і з чудовим смаком.

Мабуть, найбільш незвичайним варенням, яке готували з плодів дерев, було варення з ялинових шишок . Для його приготування збираються тільки молоді зелені шишки хвойних дерев, миються і цільними проварюються в сиропі декілька годин. Після цього вони стають м'якими, а саме варення з ялинових шишок набуває неповторного аромату літнього хвойного лісу з терпкуватим присмаком.

Варення з трав та їх плодів.

Особливе місце на наших столах завжди займала «царська» ягода - полуниця, або садова суниця. У звичному сьогоднішньому вигляді вона з'явилася лише в 18 ст., Як гібрид диких сортів великоплідної суниці. Варення полуничне, як і малинове вимагає великої майстерності при його приготуванні, майже мистецтва, інакше ягоди легко могли втратити свою початкову форму, а то і взагалі розваритися. Очевидно, ця особливість поряд з неперевершеним смаком надавала завжди полуничному варенню ще більшу привабливість.

Ще одне варення, яке дуже подобається нашій родині - це варення з кульбаби . Незважаючи на простоту і навіть буденність його основного інгредієнта воно настільки смачне, що його навіть в народі називають не інакше як мед з кульбаби. Для того, щоб приготувати варення з кульбаби, необхідно збирати в суху погоду тільки самі квітки цієї рослини. Надалі вони проварюються в воді разом з лимоном. Потім квіти і лимон відціджують, додається цукор і випаровується зайва рідина до потрібної консистенції. Отриманий букет смаку і запаху, який має варення з кульбаби можна дійсно порівняти хіба що з гарним травневим медом.

 

Будь-які види варення, яке наша сім'я готує для вас, ви можете придбати, перейшовши за посиланнями на сторінки з їх описом. Зверніть увагу, що фасування може бути як 200 мл, так і 500 мл. Вибирайте варіант найбільш для вас підходящий.

Приємного вам апетиту!