+38 (067) 498-39-99 Пн.-Пт.: 10.00-19.00

Що можна зробити в період воєнного стану, щоб підтримати себе

30.12.2022
Переглядів: 186

В умовах війни ми всі відчуваємо страх та тривожність, втрачаємо відчуття безпеки. Знизити рівень напруженості допомагають:

-Перевірте, чи зібрані необхідні речі та валізка на випадок швидкого реагування. Підготовлені речі та їхнє розміщення під рукою зменшує паніку в разі необхідності діяти швидко.

удь-які фізичні вправи після сну, фізична активність активізує  серцево-судинну систему роботу м’язів, парасимпатичну нервову систему, яка забезпечує розподіл наших ресурсів в період адаптації до стресових умов, та відновлення.

обіть те, що приносить задоволення.

-Обов’язково снідайте-це найважливіший прийом їжі. Випийте склянку води натщесерце обовязково, та на протязі дня (40мл на кг. масси тіла=кількість потрібної води для організму на добу). Це сприяє активації нервової системи та впливає на роботу м’язів, що так необхідно в умовах швидкого реагування. Зневоднення може викликати погіршення роботи мозку та впливати на ваш настрій.

пілкуйтеся з рідними, колегами, друзями.

-Підтримуйте порядок в оселі та на робочому місці. Записуйте, що ви сьогодні зробили, це поповниться маленькими досягненнями ваше життя, які можливо стануть великими справами.

-Зробіть вечірню зарядку, вправи з йоги, медитацію.

-Запишіть кілька справ, які плануєте зробити завтра та на наступному тижні, якщо обставини не зміняться. Навіть коли ви чуєте сирени кожного дня,і вам страшно, що ви не контролюєте своє життя й незнаєте чи переживете сьогоднішню ніч-плануйте справи на сьогодні, на майбутнє, інакше втрачається сенс життя сьогодні. А очікування смерті може не реалізуватися, тому що Бог вам дав прожити й пережити цю війну, та розповідати молодшому поколінню історію, ви не знаєте скільки років проживете, й можете ходити під кулями та ракетами, а ви й ваш будинок вціліє. Якщо Бог вас захоче забрати, забере навіть в самому на ваш погляд¸безпечному місці і місті. Тому немає сенсу боятися й відчувати паніку, а важливо знати і виконувати правила безпеки та жити в умовах війни, по можливості, навчатися, працювати, допомагати собі й іншим.

е лягайте спати голодними. Лягайте спати в один той самий час, якщо не вдається заснути, встаньте і зробіть, що відволіче ваші думки, й за 20 хвилин повертайтеся у ліжко. 



Супутні товари

Консультація медичного психолога
 Знахарська консультація онлайн
Є в наявності Знахарська консультація онлайн
600.00 грн
Книга Психологічна Знахарська допомога

Відгуків: 0

Написати відгук

Схожі статті

Дитячі страхи

Дитячі страхи

Дитячі страхи. Як допомогти дитині?З 2008 року я працюю дитячим психологом. Моєму синові 7 років і детальніше

Дитячі істерики! Що робити?

Дитячі істерики! Що робити?

                            &n детальніше

Допомогти собі при ПТСР

Допомогти собі при ПТСР

В умовах війни такі реакції на обставини є нормою: в думках постійне повторення травматичних подій детальніше

Втрата опори

Втрата опори

Війна-це хаос, та руйнування життя! Люди втрачають відчуття опори та контролю впливати взагалі на детальніше

Відновити здоровий сон

Відновити здоровий сон

Сон необхідний нейронам на молекулярному рівні для відновлення пошкоджень ДНК. Нейрони більш схиль детальніше