+38 (067) 498-39-99 Пн.-Пт.: 10.00-19.00

Травматичний досвід, як справитися

30.12.2022
Переглядів: 202

Негативний вплив травматичного досвіду в минулому, в дитинстві на психічне, соматичне, й духовне здоров'я дорослої людини. Викреслити з пам’яті, забути, й жити далі, насправді неможливо, якщо з психічною функцією-пам’ять все добре, то події особливо травматичні не забуває людина. Травматичні події переходять в тіло у вигляді непрожитих емоцій, та формують тілесні симптоми-психосоматика, а також психоемоційні розлади і захворювання. Непрожиті емоції і почуття, що пригнічуються блокуються, витісняються людиною, сидять у тілі, й створюють проблеми у спілкуванні з навколишнім світом, хвороби, керують людиною й не дозволяють нормально жити-самореалізовуватися, будувати щасливі стосунки, бути здоровим. Порушується здатність об’єктивно оцінювати безпечність навколишнього середовища, ускладнюється соціальна комунікація, а організм постійно перебуває в стані бойової готовності-тривозі-нереалізованого страху, як наслідок підвищується рівень кортизолу, частота серцевих скорочень, що призводить з часом до відповідних хвороб тіла. Актуальний стан наших внутрішніх процесів саморегуляції показує наскільки безпечно було налагоджено контакти із зовнішніми джерелами регуляції в ранньому віці. Тобто здатність і вміння заспокоювати себе, залежить від того, на скільки безпечно було налагоджено зв’язок із близькими в дитинстві. Ігнорування потреб дитини, не цікавість до справжніх інтересів дитини, нестача любові, фізичне психологічне економічне та не дай Боже сексуальне насилля над дитиною, коли батьки не давали можливості висловлювати свої думки, емоції та почуття, потреби, формує критичний досвід дитинства.

Але навіть на травматичний досвід минулого, у кожної дорослої людини є можливість прийняти цей досвід так як він вже нікуди не дінеться від вас й немає сенсу від нього відмовлятися, знецінювати, робити й говорити це було не зімною, або цього не було; переоцінити, переосмислити і взяти висновок чому це навчило і як заважає в житті та допомагає; навчитися тестувати навколишню реальність-звіряти свої фантазії з дійсністю, оцінюючи на скільки безпечне чи не безпечне для вас оточення. Є можливість налагодити довірливі стосунки, поповнюючи нестачу надійних стосунків, що дає розуміння і віру в існування надійних стосунків. Тобто необхідно давати собі можливість придбання нового досвіду, в результаті чого старий досвід стає неактуальним менш травматичним і звільняє місце для бажаного потрібного вам життя через набуття враховуючи висновки травматичного минулого.

Ментальне, фізичне, духовне здоров’я залежить також від генетичної схильності, та коли людина не байдужа до свого здоров’я та життя, працюючи над своїми недугами й проблемами, проживає повноцінне щасливе, духовне, й здорове життя.



 

Супутні товари

Консультація медичного психолога
 Знахарська консультація онлайн
Є в наявності Знахарська консультація онлайн
600.00 грн
Книга Психологічна Знахарська допомога

Відгуків: 0

Написати відгук

Схожі статті

Дитячі страхи

Дитячі страхи

Дитячі страхи. Як допомогти дитині?З 2008 року я працюю дитячим психологом. Моєму синові 7 років і детальніше

Дитячі істерики! Що робити?

Дитячі істерики! Що робити?

                            &n детальніше

Допомогти собі при ПТСР

Допомогти собі при ПТСР

В умовах війни такі реакції на обставини є нормою: в думках постійне повторення травматичних подій детальніше

Втрата опори

Втрата опори

Війна-це хаос, та руйнування життя! Люди втрачають відчуття опори та контролю впливати взагалі на детальніше

Відновити здоровий сон

Відновити здоровий сон

Сон необхідний нейронам на молекулярному рівні для відновлення пошкоджень ДНК. Нейрони більш схиль детальніше