+38 (067) 498-39-99 Пн.-Пт.: 10.00-19.00

Хатха-йога, взаємодія чоловічої та жіночої енергії

04.01.2023
Переглядів: 171

Хатха-йога - це взаємодія і чоловічої та жіночої енергії, управління ними у собі. Коли Ваша дитина хоче займатися Йогою, не зупиняйте її. Йозі більше 5000 років. Моє перше знайомство з Йогою було у 9-10 років. Я дуже любила різні види спорту та багато чого пробувала.  Зацікавили розтяжки, пластика, гнучкість тіла, але Хатха-Йога навчила мене зовсім іншому. Це правильному спілкуванню з природою, відповідальності за руйнування всього живого і робота з енергіями, а саме взаємообмін з деревами, рослинами, камінням. Я навчилася їх чути та ставити запитання, віддавати та просити енергію, для гарного самопочуття та внутрішньої гармонії. Я усвідомила, що означає любити все живе і відчувати біль кожного з них. Це неймовірні почуття. Я раділа й плакала з ними, ми разом отримували енергію Сонця та Дощу. А гроза показувала нам світло, дорогу, куди йти. Я підходила до дерев розповідала про свої прикрощі і печалі, обіймала їх, і ми зливалися, як єдине ціле. А коли мені було добре, то я приходила ділитися своєю енергією. І силу, яку отримувала, виливала у творчість, вивчення себе, світу навколо, та її законів.

Хатха-йога - це взаємодія і чоловічої та жіночої енергії, управління ними у собі. Ха – це чоловіча енергія, Сонце, потоки енергії праворуч у тілі. Тха це жіноча енергія, Місяць, потоки енергії зліва. Це набуття фізичної гармонії за допомогою різних поз, дихання, уваги, медитації, управління тілом, спрямовувати енергію по тілу. Це основа всіх видів технік різних напрямів у Йозі. Хатха-Йога очищає організм, підтримує емоції у балансі, нервову систему, зцілює організм за допомогою правильного розподілу в тілі якісної енергії.

Знання, які мені дав вчитель у 9 років залишилися на все життя, і по життю я ними користуюся для гармонії та балансу, для генерального прибирання та видалення блоків зі свідомості та організму в цілому. Це справді такі знання, які допомагали мені у будь-якій сфері моєї діяльності.

Тому, коли Ваша дитина хоче займатися Йогою, не зупиняйте її. Я особисто за роки свого життя не побачила мінусів. Згадався мені один випадок, який я не могла спочатку зрозуміти. До народження мого сина я керувала Дитячим Центром і набирала майстрів, педагогів з розвитку дітей у різних напрямках. І хотілося мені знайти вчителя, наставника, з Хатха-йоги, щоб розкривати, розвивати, розширювати, свідомість дітей. І коли на зборах нашого Центру я дала оголошення, що потрібний такий майстер. Один із викладачів, сказав мені таку фразу. Що ви робите? Ви що Карму хочете заробити, навіщо ви гріх на Душу берете? Я тоді подумала, дивні висловлювання. А коли проаналізувала, згадала, що цей педагог дуже віруючий християнин і таке самопізнання дітей не вітає.

Чому, не можна пізнавати себе, розширювати горизонти своєї свідомості, творити та приймати світлі та темні сторони своє особистості? Ми просто зобов'язані їх розкривати ростити і розвивати, щоб Душа напрацьовувала нові якості, щоб ми приходили до нових знань і результатів, і керували своїм життям, створювали його так, як мріємо. А якщо дітей вчити з малих років, то що називають дорослі, таємницями, то не буде дорослих, які приходять до самопізнання, до Магії, у 40 і в 50 років, а набагато раніше, з усвідомленим розумінням  свого потенціалу, що саме закладено при моєму народженні, ким я можу стати та як краще досягати цілей, ким працювати, та які духовні задачі виконати при житті. Дитина готова до теми, коли вона ставить запитання, а міра готовності визначається  саме про що хоче дізнатися дитина. Інформацію необхідно давати виходячи з розвитку потреб та інтересу, а не кількості років, та доступними словами згідно розвитку вашої дитини.

Саме Хатха-Йога є базою знань з усіх напрямків Йоги. Це як підготовка як входження в культуру Йоги, так і підготовка для більш глибоких медитацій та технік. Якщо Ви зацікавилися Йогою і пізнаєте Хатха-Йогу, вам простіше буде зрозуміти і вибрати, якою Йогою ви хочете займатися, присвячувати свій час. Тому що перш ніж визначитися ви випробуєте на собі різні напрямки вправи і пози, і знатимете, що вам більше підходить, що по Душі.

І в Індії та Китаї це основна культура релігія та спосіб життя. Тому що це способи досягнення просвітленої свідомості, очищення розуму, порятунок від помилкового мислення, від вчинків минулого, і отримання нових знань, ресурсних станів, які ведуть до здоров'я, любові, багатства, щастя, гармонії. Йога допомагає заспокоїти розум, зупинити потік думок, знайти ясність свідомості, отримати відповідь і рішення, яке є найправильнішим для вас. Десь у 60-тих роках люди в Європі та Америці тільки почали медитувати, займатися Йогою, та використати арома палички.

Спокійна тиха музика допоможе заспокоїтися та розслабитися. Вільне, чисте, прохолодне приміщення, чистий одяг, що не сковує. Це допоможе досягти балансу між свідомістю та тілом. Цей баланс знаходять поступово. Спочатку ви розслабляєтеся зверху донизу, поки не відчуєте, що повністю розслабилися. Потім слідкуйте за кожним своїм вдихом та видихом. Дихання має бути повільним і спокійним, без затримок повітря та глибини дихання. Далі ви направляєте рух енергії, під час вдиху всередину собі потоком, по всьому тілу, а при видиху дивіться і виводьте негативні згустки, блоки. Після, активуєте всі енергії тіла, йдете за потоком зверху, від верхівки, вниз, потім назад. Щоб ці кругові рухи поєднували всі енергетичні центри тіла (хребет, нижня частина живота, сонячне сплетення, серце, третє око, верхівка). І активація третього ока – внутрішнього ока. Представляючи, як потік світла, що рухається за годинниковою стрілкою, потім проти годинникової, у точці між очима. Для активації енергетичних центрів необхідно побачити кольори цих центрів. Вони є вже позначені та описані, але спробуйте побачити свої кольори, не налаштовуючись на зазначені, які спеціально не писатиму для того, щоб ви прийшли до нових від чуттів усвідомлень, і поділилися своїми відкриттями.



Супутні товари

 Знахарська консультація онлайн
Є в наявності Знахарська консультація онлайн
600.00 грн
Книга Психологічна Знахарська допомога

Відгуків: 0

Написати відгук

Схожі статті

Відновити здоровий сон

Відновити здоровий сон

Сон необхідний нейронам на молекулярному рівні для відновлення пошкоджень ДНК. Нейрони більш схиль детальніше

Перестати заїдати стрес

Перестати заїдати стрес

-Суворі обмеження в їжі – стрес для організму. -Шкідлива їжа-спокуса, від якої важко в триматися. То детальніше

Автономна нервова система

Автономна нервова система

Автономна нервова система, сукупність нейронів головного та спинного мозку, що беруть участь у рег детальніше

Безконтактний масаж

Безконтактний масаж

                            &n детальніше