+38 (067) 498-39-99 Пн.-Пт.: 10.00-19.00

Дієтапсихологічна консультація, для досягнення здорової ваги тіла-2

06.01.2023
Переглядів: 175


                        Дієтапсихологічна консультація (продовження (2))

-При виборі харчування враховуйте свій вік, після 25 років обмінні процеси сповільнюються. Але не заспокоюйте себе цим фактом, а працюйте над собою щодня. А до 25років організм зростає, розвивається, формуються, видозмінюється.

-У відсотках тільки 5% людей з ожирінням мають фізіологічні причини: ендокринні порушення, органічні ураження мозкових структур. Це фізіологічні причини, за якими людина не може схуднути, або набрати вагу, тільки за допомогою харчування. Але не варто забувати, що за допомогою здорового збалансованого раціонального харчування, можна не посилювати проблеми із здоров'ям та вагою. Практично у всіх інших випадках в людей харчова залежність, і хаотична харчова поведінка. Й тільки 5% людей можуть припинити шкідливу їжу, а іншим потрібен контроль. Це можна пояснити різними психологічними причинами у людей, чому людина свідомо себе вбиває шкідливою їжею і шкідливими звичками. Інформації надлишок, а люди здоровішими не стали. У кожного свій вибір, яким і як прожити дане йому життя, товстим, худим, розумним, дурним, алкоголіком, наркоманом, хворим, здоровим.

-Раціон повинен складатися 1 (білки): 1 (жири): 4 (вуглеводи), тобто половина тарілки - це продукти які містять вуглеводи, друга половина білки, й жири.

-Враховуйте, в якій вазі вам комфортно. Тобто достатньо енергії на всі необхідні процеси, відчуваєте себе добре, та одягаєте речі бажаного розміру, подобаєтеся собі. Якщо є психологічні чи психічні порушення, розлади, люди в будь якій вазі, зовнішньому вигляді, не подобаються собі, тому що є внутрішня причина не прийняття себе, не любов до свого тіла, та ввімкнута програма самознищення за рахунок харчування чи голоду. Коли серйозні психічні порушення, й мозок спотворює зорове самосприйняття, людина не бачить себе реальною, а спотворене зображення себе в дзеркалі. Наприклад, людина нормальної ваги бачить себе дуже товстою, або довгими верхніми чи нижніми кінцівками, в дзеркалі не бачить половини свого обличчя, з ока чи з рота вилазить черв’як який поїдає тіло чи енергію. З  цими симптоми самотужки без психіатра та психолога людині не впоратися, тому що потрібно відновити нормальну роботу таких психічних функцій, як сприйняття мислення, за допомогою медичних препаратів які в мозку налагодять роботу цих функцій, а потім попрацювати з психологом з проблемою прийняття себе свого тіла, та виявлення причин, які привели до психологічних порушень та розладів харчової поведінки. І тільки після цього, працювати з наслідками, це дієтологічні рекомендації та діагностика тіла, і дотримання їх для здорового тіла з нормальною вагою, й гарним самопочуттям та настроєм. Так само необхідно враховувати супутні захворювання, можливо потрібна тимчасова лікувальна дієта, для поліпшення стану, в періоди загострення. Спосіб життя враховуйте - пасивний або активний, графік вечірній денний, інтенсивність, стреси. Фізичне навантаження повинне бути відповідно до вашої діяльності.

-Кількість прийомів їжі залишається завжди однаковою, а порції необхідно коригувати. Не забирайте сам прийом їжі, а зменшуйте порції, замінюйте самі продукти, в залежності від результатів, які ви хочете отримати.

4).Причини коливання ваги тіла: ​​від нестачі сну (необхідно спати мінімум 4 години, та не більше 10 годин); стреси; прийом  гормональних препаратів; антидепресанти; дієти; гормональна перебудова; переїдання. Найголовніша причина коливання ваги, не захворювання, а безладне харчування, малоактивний спосіб життя, і не бажання обмежувати себе в шкідливій їжі.

5).Враховуйте біологічний добовий ритм органів. Ви зможете омолодити оздоровити ваш організм, уникнути багатьох захворювань. Проаналізуйте, в який час доби, у вас найбільше енергії, і в який час найменше. В який час вам потрібно прокидатися щоб цілий день відчувати себе енергійно? Після яких продуктів харчування, ви відчуваєте себе добре, настрій відмінний, і вам достатньо енергії на всі заплановані справи? Дуже добре прокидатися до сходу сонця, і припиняти прийом їжі, з заходом сонця. Крім індивідуальних особливостей ваших добових ритмів органів, спробуйте щодня снідати до 9.00, коли шлунок готовий приймати енергію, лягайте відпочивати до 23.00 максимум до 1.00 ночі, саме в цей час з 23.00-1.00, під час сну, виробляється гормон сомотропін, який відповідає за насичення , і впливає на те, чи будете ви переїдати на наступний день, і зможете вберегтися від захворювань жовчного і жовчновивідних шляхів.

6).Повноцінний сніданок. Забезпечує рівень обміну речовин на цілий день і зменшує загальне споживання калорій. Регулярні відмови від сніданку призводять до швидкої втоми, зниження працездатності, зниження всіх психічних процесів (пам'яті, мислення, уваги, сприйняття, уяви, відчуттів, інтелекту, емоцій, волі, свідомості) поганого самопочуття, формування неправильного режиму харчування на весь день, провокує переїдання , і як результат, зайва вага, захворювання шлунково-кишкового тракту.

7).Кількість їжі за один прийом визначайте за власною шкалою голоду. Не повинно бути переїдання й почуття голоду. Шкала голоду дає можливість розуміти свій організм. Після їжі, Ви не повинні відчувати дискомфорт, біль в області шлунково-кишкового тракту, головний біль, сонливість, спрагу. Ці симптоми завжди будуть говорити про те, що, була велика порція, або дуже швидко з'їли, недостатньо пережували, їжа була дуже важка (жирна, гостра, смажена), поїли, але не випили стакан води за 30 хвилин до їди, їли разом з чаєм, соком, водою (бутерброд з чаєм), їли не якісні продукти.

8).Чим більше продукти до свого природного походженням, тим вище їх якість і поживна цінність, необхідний здоровий вплив на організм, якщо звичайно вирощування було без зловживання шкідливих добрив, підсилювачів росту, чи знешкодження шкідників.

9).Споживайте різноманітну їжу , але мінімум змішану й оброблену. Чим простіше продукти, чим природніше, тим легше організму засвоїти, і максимальну користь отримати. Але також важливо знати які продукти з якими сумісні, та покращують поживну цінність й засвоюваність. Наприклад, молоко важко перетравлюється, тому його корисно пити окремо від інших продуктів харчування. Не можна молоко поєднувати з рибою, оселедцем. Якщо після солоної їжі ви з'їсте кавун, затримується рідина в організмі, якої дуже багато в кавуні.

10).Враховуйте при виборі продуктів ГІ (глікемічний індекс). Цей показник визначає в якій мірі продукт підвищує вміст цукру в крові та інсулінову реакцію підшлункової залози. Високий глікемічний індекс міститься у продуктах: фініки, хліб свіжий гарячий, морква і буряк відварні, пончики, кукурудза консервована, шоколад молочний, кондитерські вироби, мед, гарбуз, кабачки, крохмаль, мармелад, ріпа, каші швидкого приготування, овочі варені шматочками, а не цілком, переспілі фрукти. Натщесерце такі продукти не рекомендується.

11). Холодна їжа перетравлюється в шлунку швидше, але білки в холодному вигляді не встигають нормально перетравитися, й відправляються в тонкий кишківник, розмножуються патогенні бактерії, що знаходяться в м'ясі та викликають дискомфорт, здуття, гази, запори. Тому їжу особливо білкову необхідно їсти теплу. Їжу, яку ви вживаєте, не повинна бути холодною, і дуже гарячою. Гаряча їжа спалює слизові стравоходу, кишківника, утворює виразки. Холодна їжа перезбуджує нервову систему, відбувається переохолодження і запалення слизових. Різкі перепади температури їжі шкідливі для здоров'я.

12).Фізичне навантаження: Фізкультура щодня 15-20хв. Ходьба, не збиваючи дихання 2-3 години щодня. Хороше самопочуття, тонус м'язів, зміцнення серцево-судинної системи, зняти стресів, позитивні емоції, контроль ваги. Навіть якщо ваш мозок противиться зупиняє вас, ваш організм любить фізичну активність. Тренуйте м'язи - м'язова маса спалює в 5 разів більше калорій, ніж жирова. Розраховуйте на зниження ваги в 0,5 - 1 кг. в тиждень. Це допоможе стабільно зберігати свою вагу. Вага вимірюйте один раз в тиждень на одних і тих же вагах, в один і той же час, перед їжею.

-Тренуватися натщесерце не можна. Це призводить до виснаження вуглеводних запасів і зниження працездатності. Після фізичного навантаження прийом їжі повинен бути не пізніше 2 годин, а краще протягом перших 30 хв. Приступати до тренування відразу після їжі не можна, через годину не раніше. Переповнений шлунок обмежує рух діафрагми, роботу серця, легень, м'язова діяльність перешкоджає травленню.

-Харчування перед тренуванням: За годину до тренування білки, вуглеводи - не жирне м'ясо, або риба з салатом, каша або картопля варені, запечені. Перед тренуванням за годинну або 30 хв - заварна кава з цукром 1чл. кави, 1ч.л.цукру, 200мл. окропу. Кофеїн допомагає мобілізувати жир з жирових клітин, таким чином можна спалити більше жиру, енергії вистачить на довше, інтенсивність знижується повільніше. Але цей спосіб шкідливий для вашого серця, а для спалювання жиру ефективно, вирішувати вам. Якщо ви поїсте відразу перед тренуванням, ефективність і інтенсивність знижується, так як організм витрачає енергію на процеси перетравлення. Якщо ви нарощуєте м'язову масу, то за 30 хв. до тренування можна пити білковий коктейль з фруктами із середнім глікімічним індексом.

-Під час тренування обов'язково пийте воду, негазовану через кожні 15хв, щоб забезпечити гідратацію (джерело енергії) підчас тренування й не допустити зневоднення. Втрата рідини впливає на фізичні здібності. Вода під час тренування як теплоносій, захищає організм від перегріву, змушує мозок подавати потовиділення, яке прискорює охолодження.

-Після тренування перші 30хв. йдуть на відновлення та зростання м'язів, і калорії не йдуть в жир. Синтез білка в м'язах збільшується в кілька разів. Тому важливо з'їсти вуглеводи та білки. Жир в їжі сповільнить прохід вуглеводів й білків з шлунку в кров. Чай, кава, шоколад, какао небажано. Кофеїн заважає скористатися білком для відновлення м'язів, він втручається в секрецію і перешкоджає формуванню запасу глікогену (складний, запасний вуглевод, в ньому зберігається глюкоза, енергетичний резерв для фізичної та розумової діяльності, сховище енергії в печінці і м'язах, сприяє притоку крові до м'язів максимальний) .

13). Уникайте екстремальних дієт та голоду. В результаті таких дієт втрачається м'язова маса, обмін речовин сповільнюється, забезпечені стрибки ваги та набір ваги більше ніж був до дієти, проблеми зі здоров'ям в цілому. На думку геронтологів, різке зниження загальних калорій (відповідність калорійності і енерговитрат організму в їжі), виключення життєво важливих поживних речовин - білків, жирів, вуглеводів, веде до порушення обміну, сприяє розвитку біохімічного зсуву жовчі, формуванню жовчних каменів.

 


Супутні товари

 Знахарська консультація онлайн
Є в наявності Знахарська консультація онлайн
600.00 грн
Книга Психологічна Знахарська допомога

Відгуків: 0

Написати відгук

Схожі статті

Перестати заїдати стрес

Перестати заїдати стрес

-Суворі обмеження в їжі – стрес для організму. -Шкідлива їжа-спокуса, від якої важко в триматися. То детальніше

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-2

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-2

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина-знахарство, від різноманітних захворювань детальніше

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-3

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-3

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина-знахарство, від різноманітних захворювань детальніше

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-4

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-4

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина-знахарство, від різноманітних захворювань детальніше

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-5

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-5

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина-знахарство, від різноманітних захворювань детальніше

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-6

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-6

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина-знахарство, від різноманітних захворювань детальніше

Дієтапсихологічна консультація-4

Дієтапсихологічна консультація-4

                     Дієтапсихологічна консу детальніше

Дієтапсихологічна консультація-5

Дієтапсихологічна консультація-5

                    Дієтапсихологічна консультаці детальніше

Зцілюючі особливості масажу

Зцілюючі особливості масажу

Зцілюючі особливості масажуТілесно орієнтована терапія, яка в комплексі з техніками масажу дає чуд детальніше

Зцілюючі особливості масажу-2

Зцілюючі особливості масажу-2

                          &nbs детальніше

Вплив каміння

Вплив каміння

Вплив каміння - літотерапіяКожен мінерал має певну дію на організм  та життя людини.Місячний к детальніше

Біоритми організму

Біоритми організму

Для здоров'я та довголіття важливо враховувати біоритми організму та використовувати ритми своїх ор детальніше

Вік настає тоді, коли ми його кличемо

Вік настає тоді, коли ми його кличемо

Вік настає тоді, коли ми його кличемо, і називаємо його конкретні цифри.Історії, видатних таланови детальніше

Вправи при різних захворюваннях

Вправи при різних захворюваннях

                            &n детальніше

Вправи при різних захворюваннях

Вправи при різних захворюваннях

                            &n детальніше