+38 (067) 498-39-99 Пн.-Пт.: 10.00-19.00

Дієтапсихологічна консультація, для досягнення здорової ваги тіла-4

06.01.2023
Переглядів: 187


                     Дієтапсихологічна консультація (продовження (4))

30).Мучні, кондитерські вироби. Основною причиною збільшення ваги від солодкого. Солодке - прості, швидкі вуглеводи, розщеплюються і перетворюються в глюкозу швидше, ніж організм встигає засвоїти, а незатребувану кількість організм запасає у вигляді жиру. Борошняні та кондитерські вироби містять багато жиру, в тому числі шкідливого. Але солодке можна і потрібно їсти, тільки необхідно знати які солодощі приносять користь, яку користь, в яких кількостях, в який час дня їх краще споживати. Солодке-це антидепресант для нашого мозку, це гарний настрій, і прекрасна працездатність всіх психічних процесів. У кров викидається доза інсуліну, й поширює глюкозу по всьому організму, та викликає почуття радості. Відмова від солодкого викликає психічні розлади: уповільнення розумових процесів, зниження концентрації уваги, пам'яті, часті коливання настрою, зниження стресостійкості, порушення сну. Коли м'язи після тренування відновлюються, вживаючи вуглеводи, піднімається рівень цукру в крові виробляється інсулін, він впливає на м'язову тканину, компенсує глікоген в м'язи та підсилює відновлення. Прості вуглеводи сприяють під час метаболічного вікна - в перші 30 хв. після тренування - повного окислювання і згоряння  жирних кислот, вуглеводи окислюють жири.

-Чорний шоколад-це білок, калій, фосфор, магній, кальцій; зефір - містить пектин, вітаміни в яблучному пюре, яєчний білок будівельний матеріал, патока - покращує роботу мозку і зміцнює імунітет. Солодощі домашнього приготування: мармелад - містить пектин природний загусник, допоможе знизити рівень холестерину, вивести токсини, поліпшити роботу шлунково-кишкового тракту, в день 30гр. мармеладу досить. Морозиво, желе. Їжте солодощі до 18.00. Кількість цукру падає, та солодощі, які ми споживаїмо до цього часу йдуть для підтримки життєдіяльності, а не в зайві калорії. Вживання солодкого у вечірні години призводить до збоїв в роботі підшлункової залози зайвої ваги порушення сну. Натуральні солодощі - свіжі фрукти, сухофрукти в день не більше 100гр., Ягоди, мед -поліпшують обмін речовин, джерело корисних речовин від багатьох захворювань, вживати в день бажано не більше 2ст.ложок. Жирне солодке - тістечко, торт, вживайте після їжі не раніше, ніж через годину.

-Не їжте солодощі перед їжею й натщесерце, рівень цукру в крові піднімається швидко та максимально, підшлункова не встигає виробляти інсулін, зайві цукри відкладаються в жир, енергія швидко витратиться та їсти хочеться знову. Таким чином це загрожує цукровим діабетом, переїданням, зайвою вагою, вуглеводної залежністю - людина їсть та через швидкий проміжок часу знову голодна. Солодке їжте тільки в першій половині дня до 18.00, не жирні солодощі, після тренування в білково-вуглеводне вікно. Солодощі розподіліть на порції, на один день.

31).Чай зелений - мінімально обробляється, містить велику кількість амінокислот, Віт. С, В, РР. Виконує функції тонізації, відновлення, має антиоксидантні, бактерицидні властивості, поліпшує склад крові. Чорний чай містить теїн, так само тонізуючий, підвищує працездатність, нормалізує тиск. Зелений і чорний чай п'ємо вранці. Кава містить білки, мінерали-фосфор, магній, кальцій, залізо, натрій, клітковину. Кофеїн з кислотами добре впливає на травлення, додає сил, покращує кровопостачання мозку, підвищує настрій за рахунок ферменту дофаміну, покращує сексуальний потяг, жінкам допомагає краще та частіше досягати оргазму. Кава головне джерело антиоксидантів, запобігає процесам окислення, виводить вільні радикали і оберігає клітини від пошкоджень. Кава знижує ризик і робить профілактику багатьох захворювань: карієс, рак, імпотенція, діабет, цироз, розумової відсталості, захворювання травної системи, підсилює метаболізм, що допомагає швидше спалювати жири, знижує схильність до депресій, знижує ризик утворення жовчних каменів. Щоб кава приносила користь, важливо не зловживати, а пити 1-2 чашки в день у першій половині дня, заварну та натуральну. Какао-тонізуючий напій, містить білок, вуглеводи, жирні кислоти, мінерали, харчові волокна, Віт А, Е, РР, В. Якщо в шоколаді більше 70% какао він запобігає тромбо утворенню, антиоксиданти в какао перевищують кількість в зеленому, чорному чаї, яблуках, апельсинах. Швидко відновлює м'язи після тренування. Вироблення ендорфінів в какао підвищує настрій, епітакехін -знижує ризик діабету, інфаркту, інсульту, виразки, меланін - захищає шкіру від ультрафіолетового випромінювання, какао сприяє омолодженню шкіри. Пийте какао для користі -1чашку в першій половині дня. Ввечері-трав'яний заспокійливий відновлює чай-липовий, меліса, м'ята, пустирник, валеріана, звіробій, материнка, хміль, шипшина, ромашка.

32).Споживайте менше рафінованих консервованих продуктів, м'яса жирного і жирних молочних продуктів, цукор і сиропи, варення, солодка газована вода. Зменшуйте вживання смаженого, соусів, маргарину. Це непотрібні калорії, некорисні жири.

33). Індивідуальний розмір порцій визначити легко. Дві долоні-розмір шлунку. Складіть долоні у вигляді тарілки - це і буде ваше кількість їжі за один прийом. Розгорнута долоня-порція м'яса або риби за один прийом. Кулак-розмір фрукта або овоча, з'їденого в перекус.

34).Якщо їсти малими порціями, це підвищує енерговитрати організму. Дробові порції, оптимізують жирові скорочення і запобігають втратам м'язової маси.

35).В вечірні години виділення травних соків загальмовується, але не припиняється. Шлунковий сік містить соляну кислоту, жовч містить жовчні кислоти, сік підшлункової залози містить трипсин, який переварює білок в м'ясі та рибі. До 23.00 шлунок і 12-перстная кишка звільняється від прийнятої їжі в 18.00, а подразнюючу дію жовчі і шлункового та підшлункового соків на слизову оболонку шлунку і 12-палої кишки не припиняється. Тому їсти необхідно останній раз не пізніше за  2 години до сну, а не о 18.00. Важлива якісна сторона раціону харчування - збалансованість білків, жирів, вуглеводів, вітамінів, мінералів, вода.

36).Ретельно пережована їжа прискорює процес перетравлення, обробка ферментами починається ще в ротовій порожнині. Ферменти в слині розщеплюють їжу на прості компоненти, тим самим полегшують подальший процес перетравлення. Не пережованої їжі людина з'їдає більше, переїдає, в мозок не встигає поступити сигнал насичення. Справжній смак їжі, аромат, задоволення, відчуваєш, коли ретельно пережовуєш, кожен шматочок. Ковтати великі шматки їжі допомагає, наше відволікання на розмови, перегляд телевізора, одночасно поєднувати кілька страв, поспіх. Тому дуже важливо виділяти собі не менше 15-20хв. на прийом їжі.

 37).Перетравлення їжі починається в ротовій порожнині, їжа подрібнюється, якщо ми пережовуємо, й змочується слиною, в якій міститься фермент амілаза, він розщеплює складні вуглеводи до простих, крохмаль до глюкози. Завдяки подрібненню і змочуванню їжа проходить через глотку й стравохід, та краще засвоюється. Далі подрібнена їжа надходить у шлунок та поєднується із шлунковим соком, в складі якого соляна кислота та ферменти. Соляна кислота активізує фермент пепсин, в наслідок розрихлюються білкові речовини, здійснюється перша стадія перетравлення їжі. Після їжа надходить зі шлунку в дванадцятипалу кишку, та під дією ферментів повністю розщеплюються білки до амінокислот, вуглеводи до моносахаридів (складні цукри до простих), й жири до гліцерину та жирних кислот. Все більш прості сполуки всмоктуються в кров в тонкому кишечнику та використовуються в організмі обмінними процесами. В процесі розщеплення та окислення органічних речовин киснем повітря, виділяється енергія, запасається для побудови зруйнованих клітин організму. Для організму джерело енергії - прості сполуки, всмоктується з тонкого кишківника в кров. Їжа перебуває в шлунку в залежності від подрібнення, складу, походження. Загальний процес перетравлення триває приблизно добу-24год. Рослинна їжа звільняє шлунок десь через 2 години, тваринна - через 5-6 годин, в тонкому кишківнику процес перетравлення - до 6 годин, в товстому - до 12 годин. Якщо кількість та якість їжі по калорійності відповідає енергетичним потребам організму, то звільняється енергія, використовується відразу й проміжні продукти не накопичуються. Перетравлення їжі безперервна робота всього організму й складні процеси. Особливо якщо ми ускладнюємо йому роботу своєю харчовою поведінкою.

38). Якщо ви не знайшли справу свого життя, а працюєте на роботі, на яку вам навіть не хочеться йти, у вас завжди буде витікати енергія на переробку негативних емоцій, ви швидше втомлюєтеся, багато лінитесь це як захист від непотрібних для вас дій, тобто дій, які вас справжнього не розвивають, дії, які вас не ведуть по вашому шляху, й тіло з часом починає протестувати та хворіти, тобто починається психосоматика. Справа вашого життя, те чим ви любите займатися у вільний час, те що ви любили робити в дитинстві, те що у вас легко виходить, коли ви себе не змушуєте робити, та що вас просять зробити інші люди, чим ви їм корисні.

 

Правила харчування  для кожного дня

1). Пийте воду натщесерце, перед кожним прийомом їжі за 30 хв. і останній стакан води за годину до сну.

2). Їжте через кожні 2 години. Останній прийом їжі за 3 години до сну. Повинно бути, три основных призомІв же і два три перекусу.

3). Варіть і запікайте овочі фрукти та ягоди цілком, їжте стиглі.

4).З кашами, м'ясом, рибою, овочами їжте зелень. Це знизить глікемічний індекс продуктів.

5). Снідайте до 9.00. Лягайте спати до 23.00 .

6). Визначайте розмір порцій за розмірами своїм долоней і кулаків.



Супутні товари

 Знахарська консультація онлайн
Є в наявності Знахарська консультація онлайн
600.00 грн
Книга Психологічна Знахарська допомога

Відгуків: 0

Написати відгук

Схожі статті

Дієтапсихологічна консультація

Дієтапсихологічна консультація

                            &n детальніше

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-2

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-2

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина-знахарство, від різноманітних захворювань детальніше

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-3

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-3

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина-знахарство, від різноманітних захворювань детальніше

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-4

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-4

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина-знахарство, від різноманітних захворювань детальніше

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-5

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-5

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина-знахарство, від різноманітних захворювань детальніше

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-6

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-6

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина-знахарство, від різноманітних захворювань детальніше

Дієтапсихологічна консультація-2

Дієтапсихологічна консультація-2

                        Дієтапсихологічн детальніше

Дієтапсихологічна консультація-3

Дієтапсихологічна консультація-3

                         Дієтапсихо детальніше

Дієтапсихологічна консультація-5

Дієтапсихологічна консультація-5

                    Дієтапсихологічна консультаці детальніше

Зцілюючі особливості масажу

Зцілюючі особливості масажу

Зцілюючі особливості масажуТілесно орієнтована терапія, яка в комплексі з техніками масажу дає чуд детальніше

Зцілюючі особливості масажу-2

Зцілюючі особливості масажу-2

                          &nbs детальніше

Вплив каміння

Вплив каміння

Вплив каміння - літотерапіяКожен мінерал має певну дію на організм  та життя людини.Місячний к детальніше

Біоритми організму

Біоритми організму

Для здоров'я та довголіття важливо враховувати біоритми організму та використовувати ритми своїх ор детальніше

Вік настає тоді, коли ми його кличемо

Вік настає тоді, коли ми його кличемо

Вік настає тоді, коли ми його кличемо, і називаємо його конкретні цифри.Історії, видатних таланови детальніше

Вправи при різних захворюваннях

Вправи при різних захворюваннях

                            &n детальніше

Вправи при різних захворюваннях

Вправи при різних захворюваннях

                            &n детальніше

Рослинництво

Рослинництво

Рослинництво для здоров’я всіх систем організмуСистема або підсистема, походить від роботи органів детальніше