+38 (067) 498-39-99 Пн.-Пт.: 10.00-19.00

Зцілюючі особливості масажу, прийоми види масажу

06.01.2023
Переглядів: 349



Зцілюючі особливості масажу

Тілесно орієнтована терапія, яка в комплексі з техніками масажу дає чудові результати зцілення. Працюючи масажисткою свого часу, я помічала, що, коли торкаюся тіла людини, відчуваю, де  проблема, й руки саме туди і тягнуться, та масажують, саме так як необхідно на кокнретній ділянці тіла. Навіть якщо людина просить, тисніть сильніше, або легше, тоді я пояснюю, що мені потрібно слухати не його голос, а його тіло, і тоді я зможу допомогти і полегшити стан. Я відчуваю, як надлишок енергії,  йде від людини, вона розслабляється та почуває себе добре.  Там, де у людини проблема мене нудить, чим більше проблема, тим сильніше нудить. В якій частині тіла у людини недуга, та частина тіла болить у мене, або тягнуться руки, і я показую та розповідаю симптоми цієї людини. Іноді може бути стан, коли як вимкнуло, і, наприклад, голоси близьких, як у тумані чи здалеку чутно мені, і так три, і більше годин. Іноді після прийому взагалі не можу розмовляти, і навіть рухатися. Тому робота з тілом, це серйозна та енергетично затратна праця та оплата своїм здоров'ям, якщо не чиститися, і не ставити собі захисту.

Видів масажу безліч для різних цілей. Це не просто процедури за потребою, це потреба та її задоволення, хорошого самопочуття, підтримка енергетичного балансу, зняти зайву напругу, оновити сили, скинути проблеми, хвороби з енергетичних оболонок, запустити функцію самовідновлення, прибрати всі м'язові затиски. Масаж-це повне оновлення організму, повне перезавантаження та обнулення. Моя думка, кожна мама повинна навчитися своїй дитині робити масаж,  й навчити дитину робити массаж.. Це і загальний масаж, і розслаблюючий, і безконтактний, баночний, вісцеральний (внутрішніх органів), локальний (конкретна частина тіла), еротичний  для сімейного життя,  оздоровчий. Ці знання необхідні здоров'ю всієї сім'ї, гармонії сімейних взаємин. Коли мама робить масаж дитині та татові, дитина вчиться, любить повторювати, копіювати рухи мами. Мама розповідає суть, техніку масажу, та всі його можливості. Кожній жінці приємно, коли чоловік вміє робити масаж, а чоловіку приємно довіряти своє тіло в умілі руки дружини, й розслаблятися та відновлюватися за допомогою масажних технік.

Спочатку я бачила людське тіло, як тісто, з якого можна зліпити, ретельно вимішувати кожну ділянку, щоб наприкінці масажу, людина була м'яка, розслаблена, еластична. Потім я побачила, що тіло як глина можна ліпити різні скульптури, фігури, підтягувати, коригувати, розгладжувати різні зморшки, викривлення. І лише після цього я почала чути, про що мені каже людське тіло, кричать органи, просять системи, і як з ними можна домовитися, враховуючи їхні потреби та вигоди. Яку просять передати інформацію господареві тіла, про що попереджають, як загрожують і що їм потрібно для того щоб вони функціонували нормально, які умови висуває  хвороба, щоб піти  з тіла. Я чула тіло, але не вміла з ним говорити, в образах, картинках я бачила ситуації, що призвели до тієї чи іншої проблеми, та питання, які не може мені озвучити з різних причин. Руками я передавала їм інформацію, полегшувала стан, але це була просто пігулка від болю, як швидка допомога. І психологія дала ці знання, але цього було мало, і залишалася невпевненість у тому, що хвороба залишилася. Пізніше я зрозуміла, чому. Тільки якщо людина комплексно займається своїм відновленням здоров'я, і ​​масаж і психологічна корекція, іноді медичні препарати, зміна способу життя і способу мислення, дають повне відновлення. Але на жаль це важкий шлях, який люди не вибирають, тому що це складно, і простіше прийти раз в тиждень, зробити массаж, заплатити гроші й далі жити нічого не змінюючи в собі та своєму житті.

За деякими історичними даними у Греції та Римі перші застосування масажу були втиранням ароматичних олій після купання, і як погладжування себе для полегшення болю. В античні часи Корнелія Цельса написав: «Здорова людина, яка почувається добре, не потребує ні лікаря, ні масажиста».

Масаж-це як механічний вплив за допомогою рук, ніг, апаратів, на органи і системи організму, механізми організму, так само і не механічний, а енергетичний вплив руками, ногами, очима, на біосистему організму людини.

Є протипоказання лише до механічного проведення масажу (коли ви натискаєте руками ногами або апаратом): це коли у людини висока температура тіла, гарячка, після операційний період, кровотечі, гнійні гострі процеси протікання, тромбози, гострі запалення лімфатичної системи. Також злоякісні пухлини, венеричні захворювання, гостра серцева, ниркова, печінкова недостатність, шкірні алергічні реакції, активна форма туберкульозу. Не можна масажувати місця, де відкрита рана (щоб не занести патогенні мікроорганізми), місце пухлини (щоб не спровокувати зростання пухлини за рахунок прискорення та поліпшення кровообігу), відразу після їжі (особливо область живота, як наслідок може бути блювота).

Що робить і як діє, суть механічного масажу: Вплив на всі органи і тканини, в тому числі на область, що масажується. Так як в організмі все взаємопов'язано, навіть коли нам здається, я масажую тільки ноги, або тільки голову, вплив йде на весь організм. Масаж дратує нервові закінчення у шкірі, сухожиллях, зв'язках, фасціях, м'язах, судинах, внутрішніх органах. Далі відбувається зміна тиску та температури. Імпульси досягають до кори головного мозку, і мозок віддає реакцію організму різними змінами в органах та системах. Також у тканинах активізуються активні речовини, всмоктуються у кров, розносяться по всьому організму, і викликають різні ефекти. Наприклад, після масажу, особливо лімф дренажного, людина хоче в туалет, випустити надлишки рідини у вигляді сечі. Масаж рухає всі рідини організму, міжтканину рідину, кров, лімфу, а також зміщуються та розтягуються тканини. Ефективність від масажу залежить від знань масажиста,  від того, наскільки він зміг правильно відчути стан свого пацієнта, та досвіду.

Одні й ті самі прийоми масажу залежно від сили (тиск на тіло), темпу (швидкий чи повільний), тривалості (чим довше, знижується збудливість нервової системи), можуть впливати як і позитивно на нервову систему, і негативно. Поверхневий масаж, швидкий темп викликає збудливі процеси нервової системи, а глибокий, тривалий та повільний масаж, гальмівні.

Звичайно, краще робити масаж на рівній твердої поверхні, а не на ліжку, дивані, у напівзігнутому стані. На багато менше ефект для людини, якій роблять масаж, і набагато більше напруги і втоми, потім наслідків для здоров'я у масажиста. У приміщенні має бути тепло, щонайменше 20С. Перед масажем завжди мийте руки, а якщо робите ногами, мийте ноги. А потім спочатку холодною водою до ліктя, як хірурги в операційній, щоб змити проблеми людини, якій ви робили масаж, а не набрати їх на себе.

Прийоми масажу робіть у певній послідовності, щоб досягти максимального ефекту, мети, з якою ви робите масаж, а також не порушити енергетичний баланс та його потік людині. Спочатку робіть погладжування, потім тільки розтирання, далі розминання, ударні та вібраційні рухи, та завершуйте пасивними рухами, погладжуванням, і обов'язково наприкінці знімайте з людини залишки негативних нашарувань. Проводіть долонями зверху вниз, струсили, знову провели. Відчуйте свої долоні, і коли вони вас тягнуть скидати те, що накопичилося, це можуть бути відчуття тяжкості, якісь неприємні відчуття в долонях, не просто тепло. І завершальним етапом, робіть захист людині, тому що ви все відкрили, зняли, очистили, треба закрити двері, щоб нічого не зайшло і нічого не прилипло, ззовні. Починайте з голови і до стоп, круговими рухами долонь або рівними, вести не по самому фізичному тілу, а відступаючи від нього на кілька сантиметрів. Як рани, діри енергетичні закриваєте щільною оболонкою, стіною, щоб все загоїлося, безболісно, ​​і людина стійко почувалася без відтоку сил, енергії. Проведіть безконтактне погладжування.

Звичайно, можна масажувати окрему частину тіла, щоб усунути якийсь симптом болючий. Але загальний масаж завжди дає результат сильніший. З хребтом будьте обережні, не можна по ньому тупцюватися, стрибати, масажуйте тільки від хребта, а не до хребта,  якщо у людини, наприклад, зсув диску грижа,  ви можете спровокувати загострення. Завжди пам'ятайте, хребет-це наша опорно-рухова система, на якій тримається все наше тіло, наші м'язи, органи та їхні системи. Тому дотик до цієї системи має бути дбайливим, і усвідомленим, знаючим куди тисну і навіщо, і як можна натискати. А для того, щоб знати, як натискати, необхідно вивчати, як все влаштовано. Тому що організм людини — це ціла біосистема, яка підпорядковується певним законам, та правилам догляду за нею. Наприклад, якщо в холодну пору року завести машину і не прогріти, що буде з двигуном, якщо так регулярно робити? Наше тіло, весь організм  працює за певними законами, і коли ми їх порушуємо, він виходить з ладу раніше за свій природний знос. Для того, щоб впроваджуватися в систему організму, необхідно вивчити анатомію (які у нас є органи та системи, де і як вони розташовані), та фізіологію (як працюють органи та системи, і за рахунок чого). Тоді тільки можна прийняти правильне рішення, які способи діагностики та лікування необхідні вам.

Масаж завжди починається з погладжування, щоб поступово розігріти м'язи, все тіло. Це підготовка. Коли ви погладжуєте, вже можете ставити питання тілу, де проблема, що йому потрібно для хорошої роботи, налаштовуєтеся на людину і починаєте чути її кожен орган, і його опір. Тому що жодна проблема, жодне захворювання, коли воно вже виросло, тобто, коли людина виростила якесь захворювання, воно не хоче йти, і максимально опиратиметься. Цей прийом масажу, як налагодження контакту, ваших відносин не просто з людиною, а з усією його біосистемою. Коли ви повільно погладжуєте тіло, знижується збудливість нервової системи, вона заспокоюється. Погладжувати можна пальцями, тильною та долонною частиною поверхні кисті, двома руками одночасно, поперемінно. Погладжування сприяє просуванню рідин, розслаблює м'язи, і має знеболюючий, розсмоктуючий ефект. Погладжування потрібно робити по ходу венозних, лімфатичних судин до центру, а не від центру.

Дуже важливо щоб ви не відволікалися на сторонні подразники, не прибирали повністю руки від тіла, від початку масажу і до кінця. Якщо ви забираєте одну руку від тіла, іншу обов'язково залишайте на тілі. Робіть послідовно і плавно масаж, зробили праву лопатку обома руками, зробіть відразу ліву лопатку обома руками. Не одна рука ліворуч, а інша праворуч, так неефективно. Зробили праву руку двома руками, одразу робите ліву руку двома руками. Повторення повинні бути ідентичні, як праворуч, так і ліворуч. І так все тіло. Важливо не втрачати контакт із тілом до кінця процедури, не перериватися, не відволікатися, тоді ви максимум отримаєте інформації про тіло, та ефективніше зможете допомогти людині. Вчіться відчувати людину і чути її тіло, якому ви робите масаж.

Далі ми розтираємо тіло, як би розтягуємо, зміщуємо у різних напрямках. Наприклад, коли масажуємо ногу, треба зміщувати шкіру, зрушувати, а не ковзати нею. Таким чином, судини розширюються, і посилюється кровообіг. Температура тіла підвищується, і до тканин надходить більше кисню та поживних речовин, а продукти розпаду видаляються. У цьому прийомі вже можна просити про те, чого треба людину позбавити, якого захворювання, або симптому, негативу з тієї частини, яку розминаєте, і так з усього тіла. Розтирання прибирає затвердіння, відкладення, прискорює розсмоктування, розм'якшення рубців, виводить зайву рідину з тканин, скупчення в суглобах, збільшує рухливість тканин, що сприяє забиранню рубців, шрами, спайки. Енергетичне розтирання допомагає скороченню м'язів, взагалі тонусу м'язів. Можна розтирати долонею, можна подушечками пальців, круговими, пилкоподібними рухами.

Далі ми починаємо розминання тіла. Ми захоплюємо якусь частину тіла, піднімаємо її, здавлюємо і зрушуємо. У цей момент у м'язах збільшується кровообіг, і лімфообіг, й покращується харчування тканин. Працездатність м'язів покращується,  та всі затвердіння в них усуваються. Змінюється на краще робота всієї центральної нервової системи. При повільному та сильному розминанні кора головного мозку та тонус м'язів знижується. І навпаки. Швидке та легке розминання підвищує збудливість кори головного мозку та тонусу м'язів. Тому від характеру розминання залежить стан нервово-м'язової системи. Розминати можна подушечками пальців, в одному напрямку, або в різному, поздовжньому, поперечному. І коли ми розминаємо ми можемо звернутися до лімфосистеми та кровообігу. Щоб зі своїм струмом пішли всі токсини, які отруюють організм. А якщо є захворювання крові або лімфосистеми, попросити його піти або перекласти, перекинути на одяг людини, на предмет якийсь, а може й продукти харчування, які люблять ці дві системи, а потім нейтралізувати, закопати в землю, або спалити.



Супутні товари

 Знахарська консультація онлайн
Є в наявності Знахарська консультація онлайн
600.00 грн
Книга Психологічна Знахарська допомога

Відгуків: 0

Написати відгук

Схожі статті

Відновити здоровий сон

Відновити здоровий сон

Сон необхідний нейронам на молекулярному рівні для відновлення пошкоджень ДНК. Нейрони більш схиль детальніше

Перестати заїдати стрес

Перестати заїдати стрес

-Суворі обмеження в їжі – стрес для організму. -Шкідлива їжа-спокуса, від якої важко в триматися. То детальніше

Безконтактний масаж

Безконтактний масаж

                            &n детальніше

Дієтапсихологічна консультація

Дієтапсихологічна консультація

                            &n детальніше

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-2

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-2

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина-знахарство, від різноманітних захворювань детальніше

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-3

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-3

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина-знахарство, від різноманітних захворювань детальніше

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-4

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-4

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина-знахарство, від різноманітних захворювань детальніше

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-5

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-5

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина-знахарство, від різноманітних захворювань детальніше

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-6

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-6

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина-знахарство, від різноманітних захворювань детальніше

Дієтапсихологічна консультація-2

Дієтапсихологічна консультація-2

                        Дієтапсихологічн детальніше

Дієтапсихологічна консультація-3

Дієтапсихологічна консультація-3

                         Дієтапсихо детальніше

Дієтапсихологічна консультація-4

Дієтапсихологічна консультація-4

                     Дієтапсихологічна консу детальніше

Дієтапсихологічна консультація-5

Дієтапсихологічна консультація-5

                    Дієтапсихологічна консультаці детальніше

Зцілюючі особливості масажу-2

Зцілюючі особливості масажу-2

                          &nbs детальніше

Вплив каміння

Вплив каміння

Вплив каміння - літотерапіяКожен мінерал має певну дію на організм  та життя людини.Місячний к детальніше