+38 (067) 498-39-99 Пн.-Пт.: 10.00-19.00

Зцілюючі особливості масажу, прийоми види масажу-2

06.01.2023
Переглядів: 300

                                          

                 
                  Зцілюючі особливості масажу (продовження (2))

Наступний прийом вібрації тіла. Це струс тканин, поштовхами та коливаннями, потряхування тканин. Ці рухи заспокоюють нервову систему через рецептори, секреторні, рухові, чутливі. Якщо вібрації інтенсивні, вони збуджують нервову систему. Вібраційні прийоми допомагають поліпшити відтік міжтканинної рідини і венозної крові, і здатність м'язів до розслаблення.

Завершальним прийомом механічного масажу є пасивні рухи. Згинаєте людині і розгинає суглоби, збільшуючи амплітуду згинальних рухів. Таким чином, еластичність м'язів та зв'язок покращується. Розсмоктуються крововиливи, ексудати, покращується циркуляція суглобових рідин, а також лімфообіг та кровообіг у суглобах. Поліпшується робота всієї рухово-опорної системи організму та заспокоюється центральна нервова система. Коли ви виконуєте цей прийом, промовляйте: «Згинаю і розгинаю суглоби, покращується якість рідин, якість та кровообіг у суглобах, покращується циркуляція всіх протоків у суглобах. Амінь від 3-9 разів! Вібрації краще робити по ходу нервових стовбурів та на больових точках.

Загальний масаж не включає масаж голови, і йде в такій послідовності: шия-спина-поперек -ягодиці -стегно -колінні суглоби-гомілки-стопи -масаж грудей -плечовий суглоб -дельтовидний м'яз-плечо -ліктьовий суглоб-передпліччя -променево-зап'ястковий суглоб-кисть -пальці однієї руки -потім також області іншої руки.

Місцевий масаж це коли масажується якась окрема частина тіла.

Безконтактний масаж

 Так як цей масаж має цілительскі властивості, теплом рук, енергією через руки. Людина, яка проводить безконтактний масаж, тримає руки на відстані від тіла 5-10см. Відстань залежить від біополя людини, її щільності, і в різних частинах тіла відстань може бути різною. Це залежить від того, наскільки пошкоджена, захищена ця оболонка. Коли ви руками вимірюєте відстань,  так само отримуватимете відчуття,  тепла, і холоду, поколювання. Ваше тіло починає отримувати інформацію від тіла людини, якій ви проводите масаж, а сама розшифровка може приходити ззовні та через ваші канали.

Руки тримайте відкритими долонями до людини, трохи зігнуті, надіслані подушечками пальців. Зосередьтеся на кінчиках пальців і ведіть долоні вздовж людини зверху вниз і знизу вгору, спереду і ззаду. Відчуйте долонями випромінювання від тіла людини, та інформацію, яка Вам приходить у ваше тіло та думки. Це налагодження енергетичного контакту.

Потім петлеподібними перехресними рухами проведіть долонями вниз та вгору, спереду та ззаду. Ви розподілите енергію. Тим самим покращиться мікроциркуляція крові, зросте енергетичний потенціал і підвищиться загальний тонус організму.

Далі рухами, що розтирають, долонями грудної клітки і верхньої частини спини, за годинниковою стрілкою. Ви покращите діяльність серця, крові, легенів, та вилочкової залози.

Далі круговими рухами пензлем рук, робіть витяжку хвороби, навколо хворого місця, круговими рухами, злегка з'єднані пальці та спрямовані перпендикулярно до тіла людини, відводьте в сторони і з'єднуйте пальці. Відчуйте зворотний зв'язок, тепла або холоду, може інші відчуття в кінчиках пальців.

І на завершення розподіліть енергію накачуванням енергії. Пензлі рук не щільно зібрані в жменю, пальці направлені у бік людини, якій проводите сеанс. Піднімаєте руки долонями вгору, скидайте енергію пальцями (зтряхуєте), від сонячного сплетення до підборіддя, повертаєте долонями вниз, і опускаєте їх назад до сонячного сплетення.

Коли ви проводите сеанс, людина відчуває тепло від ваших рук і тепло всього свого тіла. Якась частина тіла нагрівається більше. Це може означати, що в тій, що менше є проблема. За допомогою безконтактного масажу, проблема може піти.

Вісцеральний масаж - масаж внутрішніх органів - вісцеральна Хіропрактика. Хіро – рука.

Ця практика на внутрішні органи через натискання, постукування, зрушення органів, масаж органів та близько органних просторів. У результаті такого масажу відновлюються всі обмінні процеси, всі органи стають на свої місця і немає жодних опущень, відновлюються функціональні стани органів і систем. У кожному або біля кожного хворого органу зачеплене нервове волокно, тому ми відчуваємо біль. З цієї причини спазмуються судини цього органу та порушується надходження до органу харчування та кисню, дихання. Утворюються лімфатичний, венозний застій і розмножуються патогенні мікроорганізми, які отруюють клітини, і відбувається процес самоотруєння організму, і порушується робота капілярів, це найдрібніші судини.

Сама техніка вісцерального масажу залежить від обдавлюючих процесах біля органних просторів. Зсув внутрішніх органів у правильному напрямку, масаж органних просторів з фіксацією органів.

Якщо у людини проблеми з підшлунковою, помасажуйте лівий бік, під ребрами, ніби масажуючи саму підшлункову. Якщо жовчні протоки турбують, масажуйте печінку під правим підребер'ям. Якщо кишечник, шлунок, помасажуйте собі живіт глибоко.

Банковий динамічний масаж -вакуумна рефлексотерапія

Це рефлекторна дія на організм людини розрядженим повітрям. Такий масаж добре робити при захворюваннях хребта, суглобів, легень.

Банки в різних народах застосовувалися і застосовуються різної форми з різного матеріалу, фарфор, скло, глина, дерево, для відтягування крові.

Динамічний баночний масаж відновлює периферичні нервові волокна, лімфообіг, серцево-судинну систему, різні функції організму, відновлює імунітет-усі захисні функції, для стійкості та боротьби із захворюваннями.

Беремо 2 банки на 100-150мол. вводимо тампон, що горить, з вати, змочений у спирті, і ставимо на шкіру. Через 2 хвилини не порушуючи герметичності, починаємо рухати банки, зупиняючись у дуже болючих місцях на 30-40 секунд. А банки пересувайте за хвилину. Потім перерва хвилина і повторюємо процедуру хвилин 10. Рух банок круговий і відцентровий. Пересуваємо банки паралельно хребту від шиї до крижів і навпаки. Завершення в напрямку венозного відтоку-вгору вздовж хребта, в сторони, вниз до попереку, і до паху. Коли з'являється стійке почервоніння шкіри, знімаємо банку.

Ставимо банки на комірцеву зону і шию, спину, поперек, стегна, плечі, гомілку. Не можна ставити на ділянку серця.

Ще хочу виділити деякі важливі моменти

1. Іноді достатньо одного масажу, однієї процедури, одного сеансу, щоб покращити стан здоров'я.

2.Масаж необхідно робити всім і завжди з метою зміцнення здоров'я та позбавлення від недуг. І від периферії до центру.

3.Масаж – це природний метод лікування, зцілення тіла.

4.Важливо пам'ятати, що масаж робиться у напрямку м'язових волокон.

5. Шкіру можна змащувати оливковою олією, арома оліями, масляними настоями. Важливо тільки розуміти, що робить це масло, які його можливості.

6.Коли ви робите масаж, не розмовляйте з людиною, тоді буде дуже хороша концентрація на його тілі та магії ваших рук.

7.Масаж можна робити як щодня, так і один раз на тиждень. Особливо дітям.

8.Лежачих людей треба масажувати постійно, щоб йшло харчування м'язів.

9.При головних болях і запамороченнях масажуйте шию, комірцеву зону та ноги.

10.При нервових захворюваннях добре робити масаж всього тіла, чергувати, застосовувати аромомасла, трав'яні ванни.

11.Коли мерзнуть руки і ноги, навіть коли не холодно, масажуйте кінцівки інтенсивно і регулярно, не тільки коли мерзнете.

12.При бронхолегеневих захворюваннях треба масажувати грудні м'язи, грудну клітину.

13.При захворюваннях суглобів погладжуйте, постукуйте, розминайте суглоби.

14.Масаж спини робіть від крижів до шиї, вздовж хребта, а не навпаки.

15.Не масажуйте шийні, підколінні, пахвинні, і пахвові лімфатичні вузли. Масажуйте не внутрішню частину стегна, а бічну, зовнішню. Тобто бічні частини шиї, пахви, пах під колінами, внутрішня частина ліктів на вигині масажувати не можна, щоб не порушити роботу лімфу проток, системи, не спровокувати загострення, за рахунок механічних рухів.

Стегна масажуйте від колінного суглоба до паху, не доходячи до промежини.

Для того, щоб прибрати зайвий м'язовий тонус, знизити його, в кінці масування струсіть м'язи всієї ноги.

Масаж живота робіть від пупка, праворуч на ліво, за годинниковою стрілкою, починаючи з малих кіл, і закінчуючи великими, а потім повертаєтеся до пупка, зменшуючи круги та кругові рухи.

Є ще один вид масажу - це точковий-акупресура на акупунктурні зони. Зцілення захворювань натисканням пальців рук на певні точки тіла людини. Але це цілий величезний розділ, який необхідно вивчати, починаючи з розташування точок натискання (акупресури) та техніки виконання.

 

На сьогоднішній день, Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) констатувала, що народна та нетрадиційна медицина, складові цілісного медичного знання людства, мають позитивний вплив на стан здоров'я. ВООЗ заохочує та підтримує країни та їхню діяльність з виявлення та впровадження цих методів в офіційну медичну практику. Фахівець у галузі нетрадиційної медицини не може ставити діагноз, але може визначати стан здоров'я хворого своїми засобами. Це як нетрадиційні,  так і  академічні - традиційні способи визначення внутрішнього стану організму.

Види діяльності, що практикуються без спеціальної медичної підготовки найвищого рівня:

-Акупресура (точковий масаж)

-Масаж та лікувальна фізкультура

-Консультації з способу життя та харчування

-Терапія рефлексних зон (масаж рук, стоп, обличчя, вух)

-Альтернативні фізіотерапевтичні методи (бальнеологія-лікування грязями, мінеральними водами)

-Біоенергетичні методи (безконтактний масаж, робота з чакрами та каналами, тілесно-орієнтована психотерапія, релаксація, медитація, йога, рейки – накладання рук)

-Раціональна фітотерапія -траволікування -травництво

-Терапевтичні косметичні процедури (догляд за шкірою за допомогою класичних процедур та засобів).



Супутні товари

 Знахарська консультація онлайн
Є в наявності Знахарська консультація онлайн
600.00 грн
Книга Психологічна Знахарська допомога

Відгуків: 0

Написати відгук

Схожі статті

Перестати заїдати стрес

Перестати заїдати стрес

-Суворі обмеження в їжі – стрес для організму. -Шкідлива їжа-спокуса, від якої важко в триматися. То детальніше

Безконтактний масаж

Безконтактний масаж

                            &n детальніше

Дієтапсихологічна консультація

Дієтапсихологічна консультація

                            &n детальніше

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-2

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-2

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина-знахарство, від різноманітних захворювань детальніше

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-3

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-3

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина-знахарство, від різноманітних захворювань детальніше

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-4

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-4

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина-знахарство, від різноманітних захворювань детальніше

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-5

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-5

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина-знахарство, від різноманітних захворювань детальніше

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-6

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-6

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина-знахарство, від різноманітних захворювань детальніше

Дієтапсихологічна консультація-2

Дієтапсихологічна консультація-2

                        Дієтапсихологічн детальніше

Дієтапсихологічна консультація-3

Дієтапсихологічна консультація-3

                         Дієтапсихо детальніше

Дієтапсихологічна консультація-4

Дієтапсихологічна консультація-4

                     Дієтапсихологічна консу детальніше

Дієтапсихологічна консультація-5

Дієтапсихологічна консультація-5

                    Дієтапсихологічна консультаці детальніше

Зцілюючі особливості масажу

Зцілюючі особливості масажу

Зцілюючі особливості масажуТілесно орієнтована терапія, яка в комплексі з техніками масажу дає чуд детальніше

Вплив каміння

Вплив каміння

Вплив каміння - літотерапіяКожен мінерал має певну дію на організм  та життя людини.Місячний к детальніше