+38 (067) 498-39-99 Пн.-Пт.: 10.00-19.00

Вправи при різних захворюваннях, інсульт, астма

09.01.2023
Переглядів: 220


                               Вправи при порушенні постави

Коли ви помічаєте, що виступають кути лопаток, спина дугою, людина не може кінчиками пальців доторкнутися до підлоги. Тобто ви помічаєте викривлення хребта, або у грудному відділі, або у поперековому. Коли ці вигини більш виражені. Людина швидко втомлюється, відчуває біль у спині, який не минає після відпочинку. Важко зробити нахили. Біль у спині віддає-іррадіює у стегна, нижні кінцівки.

Спати необхідно на рівному жорсткому матраці та подушці. Сидіти на жорсткому стільці, щоб ноги упиралися в підлогу, і не сутулитися, а передпліччя служили опорою, розташовуючись на столі, і розвантажували хребет. Допомагає плавання на спині, баскетбол, волейбол. Ванни з морською сіллю. Вранці обов'язково виконувати зарядку. Покласти палицю за лопатки і робити ногами по черзі випади вперед. Лежачи робити вправу велосипед і ножиці. Стати рачки і піднімати високо вгору витягнуті ноги по черзі. Сісти на підлозі, прямі ноги, торкатися руками кінчиків пальців ніг.

 

Вправи, які допомагають підтримувати тіло та психіку в тонусі та хорошому настрої

Станьте перед дзеркалом і починайте робити зарядку. Робіть вправи по стільки разів, скільки вам комфортно, поступово збільшуючи навантаження, кількість, та якість. Фізичні вправи допомагають підтримувати тіло та психіку в тонусі та гарному настрої. Якщо робити 2-3 рази на тиждень, результати не забаряться. Вранці робити-це бадьорість і багато енергії на весь день, увечері-це гарний сон.

Прокидатися бажано до 9.00, випивати 200-300мл. теплої, чистої води з 5-6 кап лимона, або соком інших цитрусових. Ви змиєте весь бруд відходи в шлунково-кишковому тракті, увімкнете свою судинну систему, і заведете свій мотор – серце. А також без проблем спорожнитеся від продуктів розпаду та омиєте сечостатеву систему. Далі чашка тонізуючого напою, яка надасть бадьорість судинам нервової системи та запустить психічні процеси (пам'ять, увагу, сприйняття, мислення).

Станьте перед дзеркалом і починайте робити фізичні вправи: Стоячи, ноги на ширині плечей. Повільно робіть нахили голови вперед, назад, праворуч, ліворуч. Голову нагніть вперед, і зробіть півколо вправо, потім вліво. Відведіть голову назад і повторіть півкола. Далі робіть повне коло головою в один бік, потім в інший. Нахиліть голову вперед не напружуючи шию, щоб підборіддя торкалося грудної клітки, і потримайте кілька секунд, потім назад, і вправо, вліво, щоб голова торкалася плеча. Вправи потрібно робити плавно, без різких рухів, щоб голова не крутилася. Ця вправа допомагає нормалізувати тиск, знімає затискачі на шиї, покращує кровообіг і дає приплив сил. Продовжуємо та залучаємо плечі. Підніміть плечі до голови, опустіть вниз. Підніміть якомога вище і тримайте. Потім відведіть руки за спину і плескайте долонями, спробуйте дві долоні з'єднати. Нахиліть тулуб вперед, назад, з боків, і покрутіть у різні боки верхньою частиною тулуба, не рухаючи тазом. Втягніть живіт, видуйте. Згадайте танець живота, і увімкніть елементи, що сподобалися. Зробіть вісімку тазом. Потім сильно притискайте сідниці та різко розслабляйте. Рівно тримайте спину, не відривайте п'яти від підлоги, присідайте, регулюючи при цьому дихання. Встаєте робите вдих, присідаєте, видих. Всі вправи необхідно регулювати з диханням, тоді ви не так швидко втомлюватиметеся і повноцінно вийде насичувати клітини організму киснем-енергією. Почніть із п'яти присідань. Поставте руки на талію, а ногами по черзі робіть випади вперед. Зміцніть м'язи ніг, а також це профілактика варикозу. Ногу, спочатку одну потім іншу, поставте на стілець, і присідайте на неї, нахиляйтеся, щоб дістати носок. Ставайте в позу борця Сумо (ноги напівзігнуті), перекочуйтеся з ноги на ногу, регулюючи дихання. Стаєте в позу кішки, коли шерсть скуйовдилася, потім прогинається, далі робите кругові рухи верхньою частиною, потім тазом. Ноги по черзі піднімаєте вгору і під себе, розводите убік, робите кругові рухи кульшовими суглобами. Сидячи повністю зігніться, наскільки можливо, щоб дістати пальцями рук, пальці ніг. Лягайте на спину і ногами робіть велосипед, потім ножиці. Після коліна всередину і торкаєтеся підлоги, нарізно і наскільки можна розводити. Качайте прес, розуміючи і підтискаючи ноги, напружуйте лише низ живота. Станьте в позу берізки. Станьте на місток, коли розгинаються стопи, зігніть ноги в колінах та спробуйте дістати голову. Полежіть на підлозі 10 хвилин, різко не піднімайтеся, щоб не було перепаду тиску та потім головного болю. Робіть вправи по стільки разів, скільки вам комфортно, поступово збільшуючи навантаження, кількість, якість.

                                                  

                                                  Вправи при бронхіальній астмі

Це коли напади задухи обумовлені порушенням прохідності бронхів через спазми м'язів бронхів і набряку оболонки бронхів та виділення великої кількості слизу.

Робити вправи можна, коли немає нападів, між нападами. Звукова гімнастика зменшує спазми, розслаблюючи м'язи. Лікувальна гімнастика розширює бронхи, збільшуючи вентиляцію дихання. Під час фізичних вправ видих повинен бути спокійним з паузою в 3 секунди, щоб різко не зменшувалася кількість вуглекислого газу, що посилить спазми бронхів. А після затримки дихання вдих має бути спокійним. Рахуйте пульс, коли робите вправи, щоб, він не перевищував 110 ударів на хвилину. Добре допомагає ходьба на місці протягом 1-2 хвилин. Руки вперед та кистями робіть кругові рухи. Плечі підняти вгору, розслабляючи на видиху опустити вниз. Обійняти себе, на видиху вимовляти звук р-р-р, стискаючи нижню частину грудної клітки, допомагаючи видиху. Вказівним пальцем натиснути на задню поверхню в області яремної ямки до болю та нормалізації дихання. Тиснути не більше 5 хвилин. Вдихнути, видихнути, затримати подих. Махати руками, розслабленими вперед і назад, довільне дихання. Відкинутися на спинку стільця, або крісла, спокійно дихати, плавний вдих і видих, дотримуючись пауз. Руки до плечей, зробити вдих, нахилити тулуб убік, підняти руки вгору, зробити видих, пауза, розслабтеся. Допомагає плавання, їзда нам на велосипеді.

 

                                                  Вправи після інсульту для відновлення

Гостро порушується кровообіг у головному мозку та гинуть мозкові клітини та тканини. Так як відбувається крововилив у мозок, під оболонки мозкові, та в шлуночки мозку, або утворюються тромби, пробки в мозкових судинах. У результаті можуть бути різні паралічі. Тому життєво необхідно працювати над відновленням втрачених функцій. Якщо порушилася мова, необхідно займатися з логопедом-дефектологом. Рухи та мова добре відновлюються у перші тижні та місяці. Відновлення залежить від величини ураження зон у головному мозку, які відповідають за рухи та мовлення. У перший рік після того, що сталося, якщо ви займаєтеся, безсумнівно, це дасть позитивні результати інакше потім доведеться пристосовуватися до наявних дефектів.

Допомагає творчість- малювання, правопівкульне перевернуте малювання. Багато людей кажуть, що не вміють малювати. І я за допомогою цього методу допомагала людям набувати впевненості у своїх здібностях у своїх навичках малювання. Запросили мене якось у психоневрологічний диспансер до групи чоловіків, з якими трапився інсульт. І моє реабілітаційне завдання полягало в тому, щоб вони захотіли одужати, працюючи над собою. І побачили, що у них виходять картини їхнього стану зараз. Я просила намалювати дерево у перевернутому вигляді. Тобто коріння малювати нагорі, а крону листя, плоди внизу. Щоб вони не оцінювали себе критично спочатку, а побачили, що в них виходить намалювати дерево. А дерево психологія асоціює завжди з людиною, яка малює. Дерево може розповісти про життя даної людини, її проблеми, коріння, захворювання. І в такому малюванні людина не ставить блоків, перешкод самому собі, щоб усвідомити суть того, що відбувається з нею. Ви б бачили їхнє захоплення від самих себе. Це блиск в очах, це бажання  жити та творити, це надія на одужання, і нові починання, мрії та бажання. Однозначно позитивні результати з першого разу говорять про те, що потрібно застосовувати цей метод при інсультних ураженнях і не тільки.

Обов'язково потрібно розвивати навички самообслуговування. Точковий масаж. Кріотерапія. Парафінотерапія. Необхідно вставати і ходити нерівною поверхнею, сходами, одягати ортопедичне взуття. Більше розмовляти та не ізолюватися від людей. Згинати і розгинати ліктьові променезап'ясткові та колінні суглоби. Відводити їх убік, робити ними кругові рухи. Пальці розробляти, складаючи кубики, пірамідки, робота з пластиліном, солоним тестом. Стопами ковзати по ліжку, тренуючись ходити. Триматися руками за спинку стільця та ходити. Паралізовану стопу згинати за допомогою валика в коліні, а стопа впирається у щось тверде. Під пахву покласти валик, на кисть повісити мішок із піском 0.3-0.5кг. Сісти боком до спинки стільця під пахву хворої руки покласти кисть здорової руки і звісити хвору руку зі спинку стільця і ​​розгойдувати її. Сісти на стілець на носок хворої ноги одягнути пов'язку з петлею і підтягувати пов'язку вгору, піднімаючи носок, щоб стопа не підверталася всередину.



Супутні товари

 Знахарська консультація онлайн
Є в наявності Знахарська консультація онлайн
600.00 грн
Книга Психологічна Знахарська допомога

Відгуків: 0

Написати відгук

Схожі статті

Відновити здоровий сон

Відновити здоровий сон

Сон необхідний нейронам на молекулярному рівні для відновлення пошкоджень ДНК. Нейрони більш схиль детальніше

Перестати заїдати стрес

Перестати заїдати стрес

-Суворі обмеження в їжі – стрес для організму. -Шкідлива їжа-спокуса, від якої важко в триматися. То детальніше

Безконтактний масаж

Безконтактний масаж

                            &n детальніше

Дієтапсихологічна консультація

Дієтапсихологічна консультація

                            &n детальніше

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-2

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-2

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина-знахарство, від різноманітних захворювань детальніше

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-3

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-3

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина-знахарство, від різноманітних захворювань детальніше

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-4

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-4

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина-знахарство, від різноманітних захворювань детальніше

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-5

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-5

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина-знахарство, від різноманітних захворювань детальніше

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-6

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-6

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина-знахарство, від різноманітних захворювань детальніше

Дієтапсихологічна консультація-2

Дієтапсихологічна консультація-2

                        Дієтапсихологічн детальніше

Дієтапсихологічна консультація-3

Дієтапсихологічна консультація-3

                         Дієтапсихо детальніше

Дієтапсихологічна консультація-4

Дієтапсихологічна консультація-4

                     Дієтапсихологічна консу детальніше

Дієтапсихологічна консультація-5

Дієтапсихологічна консультація-5

                    Дієтапсихологічна консультаці детальніше

Біоритми організму

Біоритми організму

Для здоров'я та довголіття важливо враховувати біоритми організму та використовувати ритми своїх ор детальніше

Вправи при різних захворюваннях

Вправи при різних захворюваннях

                            &n детальніше

Рослинництво

Рослинництво

Рослинництво для здоров’я всіх систем організмуСистема або підсистема, походить від роботи органів детальніше