+38 (067) 498-39-99 Пн.-Пт.: 10.00-19.00

Три види мислення наукове, релігійне, міфологічне 1

25.01.2023
Переглядів: 393


У людини три види мислення наукове, релігійне, міфологічне, які доповнюють одне-одне, допомагаючи прийняти правильне рішення, в кожному конкретному випадку.(Перша стаття)

 

Ми діти Божі, створені по образу і подобі-тому людина триєдина, як Бог. Тіло людини створено Богом з праху земного і тому  належить землі. Потреби тіла зводяться до задоволенню двух основних потреб: самозбереження і продовження роду. Для зв’язку із зовнішнім світом тіло людини наділене п’ятьма органами чуття: зір, слух, нюх, смак, дотик.  Але сама по собі людина була б мертвою машиною, якби її не оживляла Душа. Душа, дана Богом, керує тілом, є життєвим тілом людини. Після створення тіла Бог вдув в лице його дихання життя, і стала людина душою живою. Це дихання життя є вищим началом в людині, це є її дух, яким вона звеличується здіймається над іншими живими істотами. Душа людини являється як сполучна ланка між тілом і духом, як міст від тіла до духу. Душа і тіло тісно зв’язані один з одним. Тіло за допомогою органів чуття, дає ті чи інші враження, а душа в залежності від цього так чи інакше керує тілом, управляє його діяльністю. Життя людини не вичерпується задоволенням потреб тіла і души. Тіло і душа-це ще не вся людина. Над тілом і душею є щось вище, це- дух. Дух виступає в ролі судді души і тіла, дає всьому оцінку з найвищої точки зору. Дух в людині проявляється в трьох видах: страх Божий, совість і спрага Бога. Страх Божий, це не страх в людському розумінні, це трепет перед величчю Божою, зв’язаний з вірою в істину Божу, в справжність існування Бога як нашого Творця. Всі народи, на якій би сходинці розвитку не знаходились би, всі мають віру в Бога. Совість вказує людині, що правильно і що не правильно, що угодно Богу і що не угодно, що повинна і чого не повинна робити людина. Совість не тільки вказує, а ц спонукає людину виконувати вказане, причому за виконання нагороджує втішенням, а за не виконання карає докорами сумління. Совість-сумління наш внутрішній суддя закону Божого. Совість –голос Божий в Душі людини. Поняття духа в людини-спрага Бога, це пошук Бога, прагнення з’єднатися з Богом. Нічим земним наш дух задовольнитися не може, якими б земними благами людина не володіла, їй хочеться більше. Ця ненаситна спрага показує, що у нашого духа є прагнення до чогось вищого ідеального, а ніж все те що людину оточує в земному житті, поки не здобуде повного задоволення в Богу. Такі прояви духа в людини, повинні бути руководящим початком, жити в спілкуванні з Богом, жити по волі Божій, і пребувати в любові Божій, а це значить-виконувати своє призначення на землі і наслідувати вічне життя. Бог дав людині розум, вільну волю і безсмертну душу для того, щоб пізнавши Бога, людина сподоблялась йому, ставала кращою, добрішою, і наслідувала вічне блаженне життя з Богом. Тому існування людини на землі має глибокий сенс, велике значення і високу ціль. В Божій світобудові немає і не може бути нічого без сенсу. І якщо людина живе без віри в Бога, не по заповідям Божим, не для майбутнього вічного життя, то й існування такої людини на землі стає без сенсу. Для людей які живуть без Бога, життя здається незрозумілим випадковим, і саме такі люди часто бувають гірші звірів. Кожній людині, щоб виконати своє призначення на землі і отримати вічне спасіння, необхідно пізнати істинного Бога і правильно вірувати в Нього, мати істину віру, любити Бога і людей, і творити добрі справи. Добрі справи є вираженням нашої любові, а любов є основою християнського життя. «Бог є любов, і прибуваючий в любові прибуває в Богу, і Бог в нім». А та любов яка не супроводжується добрими ділами, не є істинною любов’ю, а є любов тільки на словах. Ось чому Слово Боже говорить: «Віра без справ мертвою є». Ми отримали від Бога також і особливі засоби для того, щоб розрізняти добрі справи від злих. Це закон Божий внутрішній, або совість, і закон Божий зовнішній-заповіді Божі. Совість-сумління-це внутрішня духовна сила в людині, проявлення духа в людині. Совість є внутрішній голос, який говорить нам , що є добро що є зло, що чесно і що не чесно, що справедливо і що не справедливо. Голос сумління зобов’язує нас робити добро і ухилятися від зла. За все добро совість нагороджує нас внутрішнім миром і спокоєм, а за все недобре і зле засуджує і карає, і людина, вчинивши проти совісті, почуває в себе моральний розлад-докори і муки сумління. Але совість як духовна сила людини, потребує розвитку і вдосконалення в зв’язку з іншими душевними силами людини: з його розумом, серцем і волею. З часом розум серце і воля людини затьмарились з часом гріхопадіння, звідси і голос сумління виявився слабким і недостатнім, як проявлення духовної сили. І якщо людина не розвиває себе духовну силу, то і внутрішній голос совісті людині може поступово заснути й померти, таку людину ми називаємо безсовісною. Щоб виразити нашу віру в Ісуса Христа , Спасителя нашого, ми носимо на тілі хрест, а підчас молитви зображуємо на собі правою рукою знак хреста хрестним знаменням-хрестимося. Складаємо пальці правої руки так, три пальці –великий, вказівний і середній, складаємо разом кінцями рівно, а два останніх безіменний і мізинець згинаємо до лодоні. Складені три пальці виражають нашу віру в Бога Отця, Бога Сина і Бога Духа Святого, як єдиносущного і нероздільну Троїцю, а два пальці, зігнуті до лодоні, означають, що Син Божий по сошествії Своєм на землю, будучи Богом, став людиною, тобто означає його дві природи: Божественну і людську. Осіняя себе хрестним знаменням, ми кладемо складені пальці на лоб-для освячення нашого розуму, на живіт-для освячення наших внутрішніх почуттів, потім на праве і ліве плечі-для освячення наших сил тілесних. Хрестне знамення дає велику силу відганяти і перемагати зло і творити добро. Слово «аминь» означає істинно, правда, так і буде, хай буде так.

Наука закрила двері, щоб не дати зайти упередженням, забобонам, але як же зайде істина? Упередження виникають , тому що будь яка теорія має обмежену область застосовування. І коли ми виходим за цю область, прогнозування й пророкування теорії перестають відповідати реальності. В інших випадках ми можемо некоректно поставити питання.

Датчик часу знаходиться в мозку, за рахунок узагальнень життєвих вражень народжується спочатку поняття, а потім відчуття часу. Альфа-ритм являється внутрішнім метрономом, який дозволяє нам з високою точністю орієнтуватися в часі, та не залежить від фізичної і психологічної загрузки.

Інтервал це часоподібний-часу подібний- це наш світ.  Лінії інтервалів на яких розташовані події минулого майбутнього і теперішнього. Минуле і майбутнє розділяються непроникаючим світловим бар’єром, і забезпечують причинно-наслідкові зв’язки між явищами нашого світу. Це зв’язано з тим, що сигнал , за допомогою якого подія минулого-причина  викликає подію майбутнього-наслідки, не може поширюватися в просторі із швидкістю більшою ніж інтервал часу. Абсолютним являється не простір і час нарізно, а просторово-часовий інтервал, з’єднуючий їх в єдине ціле.

Фізики і астрономи впевнені, що чорні діри реально існують в природі, хоч їх не вдається виявити. Це зв’язано з тим що вони невидимі, так як із чорної діри світло не може вирватися назовні.

Фізики запевняють, що різноманіття навколишнього нас світу зобов’язане чотирьом взаємодіям: сильному, що зумовлює стабільність атомних ядер; слабкому, управляючому бета-перевтіленнями останніх і аналогічними процесами; електромагнітному, відповідальному за існування атомів, молекул і більшості мікроскопічних властивостей матерії; гравітаційному, забезпечую чому існування космічних тіл (планет, зірок, галактик, Всесвіту). Гравітаційні сили господарюють в безмежному світі космічних об’єктів. Електромагнітні сили-це атоми, молекули і макроскопічні тіла до яких ми теж відносимося. Область, де діють ядерні сили-це ядра атомів. Ядерна взаємодія  приблизно в 100 разів сильніша електромагнітної.

Самий фундаментальний закон природи-закон збереження енергії, так як нічим більш цінного ми не маємо. Якщо вважати, що в нашому чотирьох мірному існуванні нічого крім нашого всесвіту немає, то наш всесвіт є ізольованою системою  на протязі всього свого розвитку, для якого закон збереження енергії має абсолютну температуру, тиск, та об’єм газу в системі.

Під впливом людської думки змінюється швидкість хімічних реакцій, інтенсивність лазерного променю, об’єкти живої природи чітко реагують на думку. Все це багатократно перевірено, зафіксовано в протоколах, знято на кіноплівку. Але офіційна наука воліє цього не помічати, так як пояснити не може по причинам своєї неповноти. Один із вчених вирішив дослідити вплив молитви на кров людини. Він брав венозну і капілярну кров у добровольців з різними захворюваннями, робив її аналіз. А потім просив досліджуваного або його близьких, читати молитви 15-20 хв.  Після цього знову робив аналіз венозної та капілярної крові, та визначав кількісні та морфофункціональні властивості клітин крові. Кров ставала іншою, на клітинному рівні, агресивність інфекцій в організмі падала, запалення ставали нижчими. У кожному досліді виявлялося статистично достовірні зміни окремих показників клітин крові. Що свідчить про те, що молитва є реальним чинником який викликає зміни кількості та морфо функціональних властивостей клітин крові. Що молитва не просто слова, а коливання певної частоти. Коли молитва промовляється, або ми чуємо молитву, звукові упорядковані коливання додатково діють на організм людини і викликають зміни показників крові, зменшуючи запальні процеси, та чинить цілющу дію.

Ми не можемо відкрити Бога за допомогою емпіричних спостережень, ми приходимо до Нього з вірою. Той хто до Бога приходить має вірувати, що він є. Кожне змінене життя, кожного віруючого, є доказом того, що Бог відповідає на молитви. Нейрофізіологи, котрі вивчали феномен молитви, що вона запускає в мозку людини позитивні процеси, відчуття духовного піднесення відбувається в лімбічній системі головного мозку, яка має вплив майже на всі системи організму, молитва змінює свідомість людини, та формулу крові.

Інформація, поскільки природа триєдина і її нерозривні компоненти-це матерія, енергія і інформація. Інформація, сприйнята системою, утворює між її елементами стійкі зв’язки. Інформація не має ні маси покою ні маси руху, інерції, в зв’язку з чим швидкість її розповсюдження безгранична. Закон збереження енергії і інформації: якщо виконується закон збереження енергії, то виконується і закон збереження інформації. Тому в Біблії й написано: таємне стане явним, душа безсмертна. Інформація утворює послідовність інформаційних банків-інформаційний банк нашої Землі-ноосфера, від грецького «ноос» розум. Земля –це не просто живий організм, а мислячий, ми люди, як рухаючи клітини її мозку, кожна з яких не має поняття про думки і почуття, наповнюючи її розум, подібно тому як нейрони нашого мозку не знають наших думок. Ми як рухаючи клітини , з’єднані єдиним над розумом-ноосферою, яка приймає участь в розумових процесах космічного масштабу і отримуємо підтримку в трудах наших у вигляді неочікуваних осяянь. Наприклад, мурашку від’єднати від сім’ї від мурашника, і мурашка в мурашнику з сім’єю. Мурашник-це єдиний організм, наділений несамовитим інтелектом а мурашки його рухливі активні цілеспрямовані клітини. Інформаційний банк-це банк в якому кожний житель тримає свої збереження. Інформація робить інформацію як у звичайному банку, гроші роблять гроші. Але якщо грошові обороти не опираються на сферу виробництва, приводить до інфляції. Так і виробництво інформації повинно опиратися на матеріальні світи, без підтримки яких станеться її інфляція, без нашого підживлення зовнішня система може виродитися, а без її допомоги ми не змогли б родитися. Таким чином наш світ-це майстерня, а ми її робітники, які повинні працювати в поті обличчя свого. Ми являємося не тільки  творцями первинної інформації , але її послідовниками, знаходячись в інформаційному банку (ноосфери). Але щоб інформація із підсвідомості проявилася в свідомості, необхідно дорости до неї, настроїтись на резонанс, для подолання потенційного бар’єру. І якщо так станеться, то ви неочікувано побачите наприклад як Менделеєв структуру періодичної системи елементів.

Згідно із законом збереження інформації, інформаційна сутність людини-душа після смерті її фізичного тіла, виходить як метелик з кокона в простір великої кількості вимірів  і включається, без втрат індивідуальності у відповідний накопиченому при життю потенціалу-інформаційний банк. Тому необхідно прагнути, щоб цей потенціал був якомога вищим.

Фізика схильна допускати, що наш світ має одинадцять вимірів. А все живе оточене ореолом який світиться-аура. У зрізаного листа зберігається форма повністю як голограма, зберігається біль ампутованої кінцівки. Що ще раз підтверджує закон збереження інформації. Енерго інформаційне-ефірне тіло, розташоване в п’ятому вимірі, забезпечує підтримку життя в нашім фізичнім тілі, керуючи обміном речовин. Наше астральне-емоційне тіло. Наше ментальне-розумове тіло знаходиться в сьомому вимірі. Далі йдуть кармічні, інтуїтивні світи та світ любові-нірвана. В одинадцятому вимірі розташований Абсолют. Кожному з цих просторів відповідає свій колір починаючи з червоного-в чотирьох вимірах, закінчуючи бузковим-для простору нірвани. Їх суміш дає білий колір Абсолюту. Якщо любов замінити на ненависть, то фіолетовий колір змінюється коричневим. Кожному простору відповідає свій звук, починаючи з ноти «до» (чотири виміри) і закінчуючи «сі» для нірвани. Абсолюту відповідає нота «до» верхньої октави. Тому не випадково колір і звук впливають на нас сильно, що вводять в резонанс відповідні наші тіла, ми являємо собою кольоромузичний орган для виконання музики Всесвіту. Про ступені розвитку різних тіл можна судити по кольору аури. Яскраво-синя аура свідчить про найбільш розвинену інтуїцію, та притаманна художникам, композиторам. Зелена аура притаманна людям науки з розвиненим ментальним тілом.  Східна медицина віднайшла в нашому фізичному тілі особливі точки-чакри, зв’язані з нашими тілами, зв’язок між ними інформаційний і здійснюється з великою швидкістю. Тому ми руку забираємо раніше ніж відчуємо опік. 


Супутні товари

Консультація медичного психолога
 Знахарська консультація онлайн
Є в наявності Знахарська консультація онлайн
600.00 грн
Книга Психологічна Знахарська допомога
Консультація Парапсихолога
Є в наявності Консультація Парапсихолога
600.00 грн

Відгуків: 0

Написати відгук

Схожі статті

Парапсихічні явища і здібності

Парапсихічні явища і здібності

Парапсихічні явища та здібностіПарапсихічні явища, які досліджує парапсихологія і не може пояснити детальніше

Парапсихологія

Парапсихологія

Паранормальні явища завжди притягували людину своєю таємничістю. Тепер кожен бажаючий зможе почерп детальніше

Парапсихологія-2

Парапсихологія-2

                     Парапсихологія (продовж детальніше

Парапсихологія-3

Парапсихологія-3

               Парапсихологія (продовження (3))Метод і спосо детальніше

Три види мислення 2

Три види мислення 2

Три види мислення наукове, релігійне, міфологічне, які доповнюють одне-одне, допомагаючи прийняти детальніше

Три види мислення 3

Три види мислення 3

Три види мислення наукове, релігійне, міфологічне, які доповнюють одне-одне, допомагаючи прийняти детальніше