+38 (067) 498-39-99 Пн.-Пт.: 10.00-19.00

Перестати заїдати стрес, справлятись із стресами

03.01.2023
Переглядів: 268

-Суворі обмеження в їжі – стрес для організму.

-Шкідлива їжа-спокуса, від якої важко в триматися. Тому не пувати-це не бачити на своєму столі й не переїдати, тому що її немає.

-Мучні вироби, шоколад купуйте на один або два прийоми їжі-одна булочка, маленька шоколадка. Більше а ніж у вас є ви не з’їсте.

-Каву пийте одну порцію в день, на протязі дня випивайте достаню кількість води та трав’яних зборів.

-У вечері заповнюйте час так, щоб останній прийом їжі був за три години до сну.

-Оптимізуйте свій раціон за допомогою моїх дієтологічних рекомендацій в цій книзі,  та додайте у своє життя фізичні навантаження.

-Нервове переїдання-порушення харчової поведінки, що призводить до переїдання. Людина їсть, коли їй сумно, страшно, коли просто переповнюють емоції, коли відчуває, що її не люблять. Тобто трапляється подія, яка у людини викликає психоемоційний дискомфорт в наслідок якого вона відчуває тривогу, страх, роздратування, злість, розчарування. Не витримує й починає шукати що її зараз могло б заспокоїти, й заспокоює себе їжею, так як це знайомий, звичний спосіб. Людина їсть, але потреби в їжі в організмі немає. Якщо така поведінка повторюється регулярно, з часом це може призвести до ожиріння, діабету.

-Якщо ви насправді голодні, а не переїдаєте нервово,  ви втамуєте свій голод шматком хліба, а не будете знову й знову до солоденького, шкідливо-смачненького. Якщо ви зголодніли, варто нормально повноцінно-збалансовано поїсти.

-Нервове-емоційне переїдання-це не проблема харчування, а проблема психоемоційна-конкретні емоції у людини провокують їсти, щоб втамувати злість, страх, тривогу, заспокоїтися. Людина щось конкретне відчуває, коли тягне до рота цукерку, шоколадку. Якщо ви почнете спостерігати за цим фактом, аналізувати, ви почнете контролювати й перестанете заїдати стрес-нервове переїдання.

-Гормони і емоції: Щоб отримати гормон дофамін-хваліть, заохочуйте себе, навіть за маленькі результати, робіть для свого тіла приємні релакси-массажи, ароматичні ванни, та збалансуйте раціон харчування. Щоб отримати гормон настрою-серотонін, робіть дихальні вправи, насолоджуйтесь картинками природи активно ходіть, робіть зарядку. Отримати гормон знеболення-ендорфін-допоможе активний сміх, споживати та вдихати аромати трав, ванілі, чорного шоколаду. Отримуйте якісно гормон окситоцин-під час розмов з приємними вам людьми, проводячи час з сім’єю, тваринами, обіймайтеся, говоріть іншим людям приємні речі помічайте більше хорошого гарного в людях а ніж недоліків. Щоб відновитися та відчувати себе не втомленим не забувайте про мелотонін-лягайте спати до 23.00, не пийте тонізуючі напої ввечері після 19.00.

-Якщо у вас до війни був розлад харчової поведінки (РПХ), й під час війни він загострився, і ви не можете справитися й контролюват себе, потрібно звернутися до психіатра або ж лікаря психотерапевта, які мають право ставити діагноз та призначати препарати. Так як при РПХ (розладах харчової поведінки) необхідна психотерапія та можливо препарати які допоможуть збалансувати обмінні процеси, зменшити тривожний стан, та компенсувати вітамінний та мінеральний склад, для нормальної роботи всіх систем організму.

-Коли війна-їсти=вижити, й заїдання стресу це стратегія допомогти собі вижити. Тому сприймаючи під час війни поведінку-нервового переїдання як норму, ви приймаєте своє тіло таким як є на цей період й дозволяєте собі харчуватися так. Як зараз можете та хочете. У важкі періоди свого життя людина перемикає увагу на харчові продукти, які стимулюють вироблення гормону задоволення-ендорфіну, щоб позбутися негативних емоцій. Та цей спосіб запускає цикл переїдання, а після вживання великої кількості їжі, або забороненої, шкідливої їжі, виникає почуття провини. Для того щоб контролювати свій рот від не потрібної їжі, від переїдання, щоб потім не відчувати провину та огиду до свого тіла, дайте тілу безпеку іншим способом, який вам також дає відчуття спокою та безпеки-насичений графік, улюблене хобі, приготування а не поїдання, фізичні вправи, медитація, танці, спів, малювання, написання книги і.т.д.

-Не карайте себе їжею-якщо я зараз не можу змінити ситуацію, буду їсти, агресія на війну, ворогів може проявлятися у вигляді ауто агресії, й переїдання підсвідома спроба покарати себе.

-Одна із психологічних не усвідомлених причин переїдання, страх будувати відносини, страх інтимної або ж просто близькості з чоловіком, чи жінкою, і хаотичне, не збалансоване, не раціональне, шкідливе харчування, стає способом уникнути напруження тривоги, та зайва вага виконує вторинну вигоду.  Тобто зайва вага допомагає уникнути й не будувати стосунки, тому що був травматичний минулий досвід, тому що дитяча психологічна травма-батьки критикували зовнішність, знецінювали ваші спроби виглядати гарно, критикували, не прийняття себе свого тіла, низька самооцінка, та багато інших причин, якці людина може вуалювати під РПХ.  Ті слова та висловлювання які вам говорили в минулому впливають на вашу здатність приймати себе, своє тіло. А чи дійсно вам потрібні зараз, у вашому дорослому житті життєві сценарії, які заважають жити повноцінним життям, любити своє тіло, відчувати свою цінність, відрізняти критику від деструктивної оцінки вас, щоб підвищити свою значимість.

В першу чергу опираючись на здорову норму ваги тіла, ви зможете підтримувати здорову вагу яка допоможе гарно себе почувати, гарно виглядати, та не витрачати зайвих грошей на лікування хвороб, які самі собі можете створити в наслідок не здорової маси тіла. І в розділі дієта психологічна консультація ви зможете себе продіагностувати, й вибрати найбільш уподобаний раціон харчування, який в швидкому майбутньому вас приведе до здоров’я.

Для того щоб відчувати свою цінність, потрібно бути цінним для інших людей, своїми справами, і ніяк по іншому. Створюючи цінність своїх справ для інших людей, ми створюємо цінність себе своїх якостей, здібностей, які потрібні людям.

Який у минулому ви отримали травматичний досвід, виїго не забудете, але можете зробити не актуальним в теперішньому, й не мати вплив на ваше майбутнє. Ситуація вже з вами сталася, її не змінити, досвід ви отримали, далі потрібно жити з тим що є в наявності та здобувати новий досвід, зробивши висновки з минулих вчинків своїх та інших людей. Саме тому немає сенсу жити минулим, воно не зміниться, навіть якщо ви будете страждати все своє життя. Таке минуле, як вампір, який постійно тягне висмоктує енергію, нічого не даючи взамін окрім виснаження та втрати сенсу  життя-це жити.

-Навчитися справлятися із стресами-шлях в тому числі й до адекватної нормальної-здорової харчової поведінки. Наш погляд визначає що ми почуваємо, про що думаємо, та що зробимо, так як зоровий досвід переважає над іншими видами чуттів. Ми віримо швидше тому, що бачимо, а ніж тому, що чуємо, чи відчуваємо на дотик чи смак. Важливо не тільки те що ми бачимо, а як ми дивимося, погляд яким ми дивимося. Під час стресових ситуацій поле зору звужується, стрес викликає розширення зіниць, очні яблука змінюють своє положення людина бачить тільки один предмет більш чітко, все що навкруги розмито.Якщо змінити погляд, наприклад подивитися навкруги, на красиве дерево, у вікно, тобто змінити погляд в сторону в напрямку спокою, стане спокійніше. Таким  чином ви здатні керувати стресом і зменшувати його рівень.

-Відсутність фізичної активності напряму пов’язана з тривожністю, та іншими негативними емоціями, а також негативний вплив на фізичний та психоемоційний стан. Функціонування організму залежить від фізичного навантаження. Навіть коли мозок протестує, захищає себе, щоб не виходити із зони комфорту, м’язи потребують фізичного навантаження, лімфатична система потребує дихання та руху м’язів, щоб перемішувати, переміщати рідини в організмі, та виводити  продукти розпаду. Сидіння більше вісьми годин збільшує рівень тривожності, та депресивних настроїв, діабету, серцево-судинних захворювань, онко патології товстого кишківника, порушень обміну речовин, ліпідів. Та являється одною із головних причин смертності в світі. Фізична активність знижує ризик депресії, покращує сон, настрій, зменшує напругу в орнанізмі в цілому  у м’язах так і психоемоційну. Саме тому ходити 10 000  кроків протягом дня є забезпеченням енергетичного потенціалу людини для здорової життєдіяльності. Виберіть вид фізичної активності, фізичних вправ,  який вам подобається, й практикуйте декілька разів на тиждень.

-Зневоднення викликає стрес для організму, в наслідом ми можемо відчувати підвищену тривогу. Обмеження споживання води призводить до зниження задоволеності, спокою, позитивних емоцій та бадьорості/активності, а збільшення споживання води призвело до зменшення втоми та розгубленості. Брак води в організмі може впливати на перепади настрою до пригніченого, та втоми. Тому, якщо ви схильні до тривожних станів, та маєте тривожний тип нервової системи, підтримуйте баланс води в організмі-гідратацію, за допомогою також фруктів і овочів, вони мають велику кількість води.

-Стреси впливають на кожну людину по різному, хронічний стресс формується навіть у маленьких дітей, внаслідок неякісного харчування, не благо приємні та не нормальні відносини в родині, погані умови життя, довготривала війна життя в постійній напрузі. У дтини порушується сон, сняться кошмари, перепади настрою, порушена концентрація уваги, пам’яті, нічні та денні енурези, замкнутість, з’являється або ніяк не пройде шкідлива звичка, щоб зменшити напругу-гризе нігті, або предмети, смокче пальці, нервові тіки. Звичайно потрібно усунути по можливості стресори, й допомогти дитині зменшити кількість та інтенсивність страхів, за допомогою малювання страхів, читання казок як страхи зникають як сміливі діти іх долають, як страхи перетворюються на смішних героїв та втікають смішно від хлопчика чи дівчинки. Розмовляйте з дітьми, не залишайте їх зі своїми страхами, допомагайте дітям ставати смілішими, та поділіться своїм досвідом подолання страхів. Під впливом стресу дорослі вразливіші а ніж діти, пагубні зміни в роботі нервової системи впливають на зміни в поведінці, загострюються хронічні проблеми із здоров’ям, з’являються деструктивні способи боротьби із стресом, внаслідок чого люди формують залежність від алкоголю, їжі, наркотиків. А також в наслідок переживання хронічного стресу, відмова від їжі води, неусвідомлена реакція і мотив організму-швидше померти, тому що немає сил боротися чекати й виживати, хронічна втома виснаження психоемоційної системи організму, та відчуття порожнечі. Гормони стресу на високому рівні, тому організм вразливий до вірусних бактеріальних та інших хвороб, а протікання хвороб з більш пагубними наслідками, та відновлення проходить довше після хвороби. Дисфунції й дисгармої в сексуальному житті чоловіків та жінок-зниження та зменшення сексуального потягу та потребі в сексуальному задоволенні до відмови від сексу. В деяких людей навпаки сексуальна потреба збільшилася в рази, й стала психологічним й фізичним способом зменшення напруги в тілі відчуття стресу, та підтримки здоров’я в цілому. З віком важче переносяться організмом зовнішні стресові впливи, так як фізіологічне старіння всіх систем організму зменшує адаптивність пластичність нервової системи в тому числі, й людина швидко втомлюється як фізично так і психічно справлятися із стресами. Тому важливо фізично та психічно себе навантажувати-робити зарядку, прогулянки на свіжому повітрі, читати, вчитися новим навичкам, спілкуватися з різними людьми, займатися улюбленим хобі, та робити корисні речі для інших людей, планувати, підтримувати нормальний сон, робити створювати своє життя цікавим для вас. Не важливо скільки вам років, які ви маєте хвороби, яке ви мали травматичне дитинство, минуле, ніхто крім вас не візьме відповідальність за ваше здоров’я, благополуччя, життя.

-Коли людина відчуває тривогу тягне на солоденьке, тому що цукор зменшує викид гормону стресу-кортизол, і людина відчуває короткотривале заспокоєння, і якщо людина кожного разу, як тільки відчуває занепокоєння буде їсти солодке з великим вмістом цукру, формує залежність від солодкого та формує деструктивну психологічну звичку заспокоювати себе солодким. Цукор створює стрибки цукру, що впливає на роботу підшлункової залози й може призвести до цукрового діабету, ожиріння, захворювання печінки, нирок, серця, та збільшення розладів психічного здоров’я-тривожних розладів, депресивних настроїв. Споживання цукру в стані тривоги призводить до частих перепадів настрою. З тривогою та поганим настроем, стресами, й будьякими психологічними труднощами психічними проблемами, потрібно працювати психологічно а не заїдати солодким. Коли вирішується психологічна проблема, і ви навчилися знаходити правильні для здоров’я способи заспокоєння, та усвідомлення внутрішньої проблеми, способи зниження тривоги, ви перестаєте заїдати солодким стреси, в організмі зникає ця потреба в солодкому, а включаються нормальні механізми боротьби із стресом. Здорова збалансована раціональна їжа впливає на зменшення споживання не корисного солодкого, та тягу до надмірного споживання цукру.

-При хронічному стресі м’язи всього організму перебувають в постійній напрузі, і людина може відчувати біль в конкретних м’язах тіла, інколи у всьому тілі. В наслідок як гострого так і накопиченого стресу іржа може порушуватися робота травної системи й люди відчувають біль кишкові каліки, нудоту, закрепи, діарею.

-Надмірне споживання кофеїну(кава, чорний чай, зелений чай) підвищує відчуття тривоги, та артеріальний тиск. Тому, якщо ви маєте тривожний розлад, або  природа вас наділила тривожним типом нервової діяльності, ви п’єте снодійні, заспокійливі, від кави краще відмовитися, щоб не провокувати панічні атаки (атака панікою-надвисокий рівень тривоги).

-​​Щоб привидити себе в стан не контрольованої тривоги, коли вже виникли тілесні симптоми, які потрібно препаратами усувати, потрібно усвідомити прийняти той факт, що немає життя без тривоги. Тривога завжди сигналізує про небезпеку, яку потрібно нормально адекватно влучно даній ситуації пережити. Заїдати тривогу-стрес, це неадекватний і не нормальний для здоров’я спосіб пережити стресову ситуацію. Навіть якщо ця ситуація, цей період-є війна, коли життя вийшло із під контролю. Планувати життєво необхідно інакше втрачається сенс жити,  а сенс життя в житті.Навіть під час війни, важливо для психіки, щоб вижити, робити буденні звичні для вас речі. Чай чи кава зранку, зарядка, робота, навчання, прибирання в кімнаті, приготування їжі, стрижки покраски, манікюр, релаксація, медитація. Робіть те ваше звичне, в тих умовах, й з тими можливостяти, в яких знаходитесь. Тому що смерть може й не прийти до вас, а ви просиділи й прождали в тривозі та страху її, а потім розчаровані що втратили час, і нічого для себе не зробили та для інших, корисного. Поки живете, рухайтесь, живіть, як можете, але не хороніть себе завчасно.

Щоб знизити тривогу, встати, щоб ступні стояли на землі чи підлозі, потоптатися, потрясти одною ногою потім іншою, наче струшуючи з тяжкість тривогу, напруження в землю. Відчуйте в якій частині тіла у вас найбільше напруження, помасуйте цю частину, погладьте себе. Подивіться навколо, що біля вас знаходиться, які предмети, якого кольору, яка текстура, можливо якийсь запах ви відчуваєте. Обійміть себе руками, або загорніть себе в теплу ковдру як у коко. Глибоко дихайте, затримуйте дихання на декілька секунд, повільно видихайте, щоб видих був довшим чим вдих. Якщо ви відчуваєте, що вам не комфортно знаходитися на одинці зі своїми думками, виговоріться тому кому довіряєте, хто може просто вислухати й нічого не радити, якщо він не має психологічної освіти чи медичної. Запитайте себе, де знаходиться ваша тривога саме зараз, де вона живе в вашому тілі? Якщо ви чуєте відповідь голова, думки, то аналізуючи свій стан ви ще більше накрутите себе в тривожний стан. Краще робіть дихальні вправи, слухайте музику переключаючи увагу, збирайте пазли, малюйте, пишіть. Тобто займіться діяльністю, яка потребує концентрації вашої уваги, саме це відволіче вас від тривожних думок.

-Важливо вміти визначати як реагує ваше тіло в стресових ситуаціях, щоб потім ви змогли себе швидко опанувати. Якщо ви бачите, що ситуація вас настільки дратує, що ви готові «вибухнути» і ніяк не можете заспокоїтися, відійдіть від людини вчинок якої вас дратує, вийдіть з кімнати на 10 хвилин щоб роздратування гнів зменшилися в градусі. Навчіться оцінювати те, що відбувається, не драматизувати події і не накручувати себе- якщо не можете змінити ситуацію. Змініть свою поведінку ставлення, знайдіть варіанти що ви можете зробити в данній конкретній ситуації, крім словесних виражень негативних емоцій, щоб вирішити цю ситуацію як чергову задачу а не проблему.

-Для того, щоб психологічно легше переживати стресові ситуації, кризи життєві, психологічні труднощі, старайтесь й намагайтесь бути підтримкою іншим в критичні моменти їх життя. Допомогаючи іншим ви допомагає також і собі, почувати себе в першу чергу не байдужою людиною, підтримкою для оточуючих. З підтримкою людина краще себе починає почувати, швидше видужує та відновлюється, легще переносить навіть оперативне втручання. Для людини підтримка формує духовну міцність, психологічний та біологічний імунітет, психоемоційний ресурс. Тобто підтримка зцілює як на фізичному так і на психічному та духовному рівнях. Підтримка-це коли ви в потрібний момент з’явилися та уважно знаходитесь поряд з людиною, якій потрібна підтримка. Ви на боці цієї людини, в полі її зору, поряд, дозволяєте розрядити болючі емоції і почуття, які виходять сльозами, істериками, панікою, агресією, претензіями, звинуваченнями, відчаєм. Ваша терпляча присутність у цей момент, є надзвичайно цілющою, тому що людина виносить назовню свою розгубленість, неочікувані сподівання, не реалізовані та не вдоволені потреби, страхи. Й ви своєю підтримкою допомагаєте вийняти зсередини те що болить, тим самим знизити градус негативних емоцій, регулювати стресс, почуватися в безпеці коли ви обіймете чи візьмете за руки, та подолати труднощі. Коли дитина лякається, вона біжить до мами обіймає, і це дає дитині заспокоєння, відчуття що все зараз мине, тому що мама поруч. Також і у дорослих дає полегшення тілесний контакт обійми, чути ваш стук серці, пульс долонь, бажано щоб ви були спокійні з нормальним серцебиттям та пульсом, тоді й людина швидше заспокоїться. Станьте для інших тією надійною людиною, від якої завжди можна отримати підтримку, і ваша душа від цього тільки красивішою ставатиме.

-Під час війни ми всі в Україні втратили не тільки контроль в харчуванні, щоб не переїжади, чи не вмерти з голоду, а контроль над своїм життям, опору, та взагалі можливість на щось впливати в своєму житті. Але це реакція на безконтрольні хаосні дії тих хто творить війну для людей це хаос і розруха в якій неможливо не втратити контроль. Але необхідно знаходити та знову формувати опору в собі і контроль над речами які можна зараз проконтролювати. Наприклад, це завдання які можна зробити через годину, та сьогодні. Потрібно планувати обов’язково, щоб діяти, а не чекати, а діяти це рухатися це досягати це жити. Якщо щось пішло не по плану, змінювати план завдання коректувати, та все одно приходити до того, що важливо виходячи з тих умов в яких знаходитесь. Свята і дні народження не пропускайте, збирайтеся, відмічайте як виходить, але не відміняйте. Зараз у нас відключають світло по місту, так як пошкоджена електрична мережа в наслідок бомбардувань, і я можу запланувати день народження позвати своїх рідних, а відключать світло, або ж будуть бомбити. Але нічого, в усіх кімнатах я поставила свічки, завчасно все приготую, й будемо підіймати собі настрій, спілкуватися з рідними, й молитися, щоб Бог нас вберіг. Навіть, якщо моє день народження буде в метро, все одно схвачу якісь цукерки, їжу й всім влаштую свято. Саме головне щоб всі живі були, а все інше ми заробимо, купимо, та побудуємо. Залежно від настрою, обставин, подій в які ми потрапляємо змінюється наш психоемоційний стан  й тілесні прояви. Коли переповнюють негативні думки, людина в переживаннях, вона має відповідний вираз обличчя й поставу. Зігнута голова опущена, наче несе важкий тягар. Тілесні реакції тісно пов'язані з тим, що ми відчуваємо в середині, тіло не обманює, навіть якщо ми його контролюємо. Все тіло відразу людина не може контролювати, а лиш якусь частину, так от яку частину не контролює, та й розкаже правду, що з людиною, та які в неї потреби. І для того, щоб покращити свій психоемоційний стан, іноді достатньо змінити щось у зовнішньому вигляді, вдягнути на лице посмішку. Зовнішній вигляд змінює внутрішній стан і навпаки. Внутрішньо а носам перед потрібно навести лад в думках. Це легко, якщо ви усвідомлюєте такий факт, думки завжди потоком будуть надходити в голову, але моя голова то не мусорна яма, і я вибираю які думки впускати, а які викидати та не допускати в сою голову. Як не допускати, це значить ловити думку, яка визвала в вашому тілі неприємні відчуття, яка погіршила вам настрій, яка спонукає робити щось погане, думати про когось погано, переключайтесь зразу ж на іншу гарну думку, не чекайте поки погана думка заволоділа вами, і споганила вам день. Переключатися можна на іншу думку, на музику чи фільм, на іншу людину, але точно не застрягати й не зациклюватися на тій думці від якої вам стає психоемоційна та фізично погано.



 

Супутні товари

Консультація медичного психолога
Книга Психологічна Знахарська допомога

Відгуків: 0

Написати відгук

Схожі статті

Дитячі страхи

Дитячі страхи

Дитячі страхи. Як допомогти дитині?З 2008 року я працюю дитячим психологом. Моєму синові 7 років і детальніше

Допомогти собі при ПТСР

Допомогти собі при ПТСР

В умовах війни такі реакції на обставини є нормою: в думках постійне повторення травматичних подій детальніше

Втрата опори

Втрата опори

Війна-це хаос, та руйнування життя! Люди втрачають відчуття опори та контролю впливати взагалі на детальніше

Відновити здоровий сон

Відновити здоровий сон

Сон необхідний нейронам на молекулярному рівні для відновлення пошкоджень ДНК. Нейрони більш схиль детальніше

Хатха -Йога

Хатха -Йога

Хатха-йога - це взаємодія і чоловічої та жіночої енергії, управління ними у собі. Коли Ваша дитина детальніше

Дієтапсихологічна консультація

Дієтапсихологічна консультація

                            &n детальніше

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина-знахарство

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина-знахарство

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина(знахарство), від різноманітних захворюван детальніше

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-2

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-2

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина-знахарство, від різноманітних захворювань детальніше

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-3

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-3

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина-знахарство, від різноманітних захворювань детальніше

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-4

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-4

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина-знахарство, від різноманітних захворювань детальніше

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-5

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-5

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина-знахарство, від різноманітних захворювань детальніше

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-6

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина знахарство-6

Фітотерапія, натуропатія, нетрадиційна, народна медицина-знахарство, від різноманітних захворювань детальніше

Дієтапсихологічна консультація-2

Дієтапсихологічна консультація-2

                        Дієтапсихологічн детальніше

Дієтапсихологічна консультація-3

Дієтапсихологічна консультація-3

                         Дієтапсихо детальніше

Дієтапсихологічна консультація-5

Дієтапсихологічна консультація-5

                    Дієтапсихологічна консультаці детальніше

Зцілюючі особливості масажу

Зцілюючі особливості масажу

Зцілюючі особливості масажуТілесно орієнтована терапія, яка в комплексі з техніками масажу дає чуд детальніше

Зцілюючі особливості масажу-2

Зцілюючі особливості масажу-2

                          &nbs детальніше

Вплив каміння

Вплив каміння

Вплив каміння - літотерапіяКожен мінерал має певну дію на організм  та життя людини.Місячний к детальніше

Вік настає тоді, коли ми його кличемо

Вік настає тоді, коли ми його кличемо

Вік настає тоді, коли ми його кличемо, і називаємо його конкретні цифри.Історії, видатних таланови детальніше

Вправи при різних захворюваннях

Вправи при різних захворюваннях

                            &n детальніше

Вправи при різних захворюваннях

Вправи при різних захворюваннях

                            &n детальніше

Як навчитись розуміти свої емоції 2

Як навчитись розуміти свої емоції 2

Аутогенне тренування – заснована на використанні вербальних формул самонавіювання задля досягнення детальніше

Вийти з хронічного стресу

Вийти з хронічного стресу

Рекомендації  від хронічного стресу, перепадів настрою, різновидів тривоги, депресії, наслідкі детальніше