+38 (067) 498-39-99 Пн.-Пт.: 10.00-19.00

Вийти з хронічного стресу, наслідків стресу, тривоги депресії

27.03.2023
Переглядів: 206


Рекомендації  від хронічного стресу, перепадів настрою, різновидів тривоги, депресії, наслідків стресу.

Українці, які вимушено перебувають в інших країнах, внаслідок війни,  за медичною статистикою звернень до психологів, психотерапевтів, психіатрів онлайн , страждають  депресивною тривогою. В Україні де менше активних бойових дій, люди страждають  астенічною тривогою (нервове виснаження і втома) . Де найактивніші бойові дії, катастрофічною тривогою, і де найменша бойова активність, у людей  паранояльна  тривога(відчуття небезпеки у більш спокійних місцях). І всі ці види тривог призвели до хронічного стресу, не залежно де проживають люди в Україні чи поза її межами.   

1.Люди зазнають колосальної напруги на ментальному, фізичному, та  соціальному рівнях. Як нам із цього хронічного стресу виходити, як собі допомогти:

1.Що ти робиш для власної Душі?

2.Що ти робиш для свого тіла?

3.Що інші люди роблять для твоєї Душі т тіла?

О. С. Чабан український учений в області психіатрії і медичної психології. Завідувач кафедри медичної психології , психосоматичної медицини, та психотерапії  медико-психологічного факультету  НМУ О. О. Богомольця.

2.Приймати ПСИХОБІОТИКИ – це новий підхід до лікування психічних розладів для лікування тривоги та депресії. Вони впливають на мікрофлору  кишківника благотворно, і приносять користь людям,  які страждають на розлади настрою. Вони на основі живих мікроорганізмів, які при вживанні всередину, в адекватній кількості, покращують психічний стан людини. Психобіотики довели свою ефективність, зменшували депресію та тривожність. Оскільки вчені вже надали доказову базу, що у регулюванні мікробіоти (мікрофлори), кишківника- перспектива лікування  багатьох  психічних розладів, і профілактики, та наслідків стресу. Тому що, мозку є «крутий» товариш-кишківник: 100 мільйонів нейронів кишківника мають прямий надшвидкісний зв’язок з мозком. Кишківника мікробіота (мікрофлора) регулює імунітет і обмінні процеси в організмі. Мікробіота бере участь у виробництві вітамінів, гормонів, ферментів і нейромедіаторів. І все це діє на наш мозок. Мозок з мікробіотою (мікрофлорою) кишківника «дружать» з моменту формування нейронів та їх мереж (нейронних зв’язків). В кишківнику живуть бактерії-50 трильйонів, приблизно в 1,3 рази більше, ніж всіх клітин в організмі. 360 мікробних генів наш кг. Близько 500 видів, об’єднаних в складну екосистему-мікробіом. І як буває з будь-якою природною екосистемою, вона порушується, та впливає на стан інших систем, з якими вона пов’язана. Gut Microbiota Research & Practice

3.Фітопрепарати також з науковою доказовою базою ефективного впливу на психіку.

4.Наступна рекомендація,  дотримуватися дієтичних  рекомендацій  від   депресивних станів,  розладів настрою тощо:необхідно  дотримуватися  середньо-земноморської, японської моделі харчування; збільшити споживання фруктів, овочів, бобових, цільнозернових злаків, горіхів та насіння, споживати продукти з високим вмістом  поліненасичених жирних кислот Омега3.  Виключити алкоголь, будь-який вид куріння, кофеїну. Перевага вишневому соку - в ньому  серотонін  для гарного настрою. Їсти ківі, він сприяє спокійному сну, але їсти вдень. А також віддавати перевагу  антидепресивній рибі: арктичний голець, оселедець, скумбрія, лосось, сардини, печінка тріски. В складі цієї риби міститься ЕПК(Ейкозапентаєнова кислота )- це поліненасичена жирна кислота (ПНЖК) класу омега3, в найбільшій  її кількості.

5.Харчові добавки, які допомагають при зазначених вище розладах і станах, та депресії. Вони не тільки покращують емоційний стан, але ефективні за таких розладів, як біполярний (різкі перепади настрою, від злетів (манія та гіпоманія ) до падіння (депресії)  : Омега3; S-аденозилметіон; Метафолін(Левомефолієва кислота; Віт Д; Креатин; Фолінова кислота; Комбінації амінокислот.

6.Феліс Джака, президент Міжнародного товариства досліджень в області харчової психіатрії, виявила та в рандомізованих дослідженнях підтвердила вплив продуктів харчування на психіку людей в значно більшому ступені, чим це уявлялося раніше (в 2010, 2015, 2019 роках).

Харчові антидепресанти:

Рослинні продукти: зелень кульбаби, шпинат, капуста, кінза, гірчиця, базилік, червонокачанна капуста, грейпфрут, бурякова гичка, салат латук, буряк, Барбадоська вишня-Ацерола, ріпа, брюссельська капуста, гарбуз, папайя, болгарський перець, петрушка, броколі, водяний крес салат, капуста кольрабі, цвітна капуста, мускатний гарбуз, салатний цикорій.

Інші продукти тваринного походження:

Сайда, лосось, зубатка, омари, сьомга, субпродукти, краб, золотистий окунь, устриці, молюски, равлики, тунець, макрель, оселедець, райдужна форель, восьминіг, козлятина, печінка, пташинні потрухи, рибна ікра, мідії, страус ему.

«Завдяки нашому розумінню того, що кишківник є важливою рушійною силою психічного здоров’я, лікування, спрямоване на мікробіом (мікрофлору) кишечника, може допомогти покращити роботу мозку і психічне здоров’я та передбачити, які пацієнти краще реагуватимуть на медичні та харчові втручання д-р Премисл Берчік , гастроентеролог і дослідник з Університету Макмастера (Канада). 

7.Джерела відновлення сил та ресурсів:

-Тілесні-це фізична активність (будь-яка), але лише в задоволення; їжа, запахи, танці.

-Емоційні-це те, що приносить задоволення (музика, читання, спілкування або навпаки тиша).

-Уява-це творчість та «малювання» картин майбутнього.

-Відносини-це спілкування з позитивними та щиро усміхненими, не наполоханими та не духовно бідними людьми. Щастя має інфекційну природу.

-Інтелектуальні-це нові знання.

-Духовні-це теологічні, медитація, духовні практики.



Супутні товари

Консультація медичного психолога
 Знахарська консультація онлайн
Є в наявності Знахарська консультація онлайн
600.00 грн
Книга Психологічна Знахарська допомога

Відгуків: 0

Написати відгук

Схожі статті

Відновити здоровий сон

Відновити здоровий сон

Сон необхідний нейронам на молекулярному рівні для відновлення пошкоджень ДНК. Нейрони більш схиль детальніше

Перестати заїдати стрес

Перестати заїдати стрес

-Суворі обмеження в їжі – стрес для організму. -Шкідлива їжа-спокуса, від якої важко в триматися. То детальніше

Конструктивне використання тривоги 1

Конструктивне використання тривоги 1

                     Конструктивне використан детальніше